Plej-of Lige 6 BiH - Igokea: Zaboravljamo sve do sada

Iako su "igosi" dva puta savladali tuzlansku Slobodu u Ligi 6, trener Aleksandrovčana pozvao na oprez pred polufinale plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

Košarka 16.05.2015 | 15:00
Plej-of Lige 6 BiH - Igokea: Zaboravljamo sve do sada

Šampion Bosne i Hercegovine je dva puta pobjeđivao Tuzlake - u Laktašima i Mejdanu, ali zbog činjenice da više nema popravnog, Igokea veoma ozbiljno pristupa subotnjem meču polufinala plej-ofa.

"Ulog je veliki i naša odgovornost je velika. Ostvarili smo dvije pobjede u ligaškom dijelu protiv Slobode ali sada trebamo zaboraviti sve što je bilo. Oni su po meni napravili jedan dobar rezultat, vratili su se u Premijer ligu, izborili su plej-of i rasterećeni ulaze u ovo polufinale", rekao je strateg Aleksandrovčana Željko Lukajić.

Prema njegovim riječima, "igosi" moraju imati veliku odgovornost jer više nema popravnog.

"Na nama je velika odgovornost, u ovakvim mečevima nema popravnog i moramo učiniti sve da dođemo do pobjede u prvoj utakmici i napravimo još jedan korak ka onom što želimo, a to je titula šampiona".

Lukajić je potom analizirao igru Slobode, koju s klupe predvodi Damir Mulaomerović.

"Njihova igra je bazirana na dosta trčanja i što bržem završetku napada i za njih je karakteristika da imaju više šuteva za tri nego za dva poena. Takav im je i roster, sa vanjskih pozicija su mnogo opasniji nego pod košem. Njihov centar Hrnčić više šutira za tri poena nego što igra leđima u reketu. Tu su Hasandić, Boljkovac, Rizvić, ekipa su koja dosta trči i napadački je orjentisana. Oni čekaju bilo kakvu grešku protivnika i pokušavaju odmah da idu u kontranapad".

Potom je ponudio i "ključ" rješavanja igre Slobode.

"Na nama je da ih postavimo u neku pozicionu igru koja bi nama dala više šanse da mi iskoristimo svoje predispozicije i dolazimo do poena koji su laganiji", zaključio je Lukajić.

As "igosa" Marko Čakarević takođe je svjestan važnosti prve utakmice sa Tuzlacima.

"Ulazimo u najbitniji dio sezone to je sigurno i moramo maksimalno posvećeni da budemo pred utakmice koje nas očekuju. To što u plej-of ulazimo sa prvog mjesta daje nam prednost domaćeg terena što pojačava našu ulogu favorita. Sloboda je pokazala kvalitet pobjedom protiv Širokog prošlog vikenda. Bez obzira što smo ih lako pobijedili u obe utakmice u prvenstvu moramo da ih shvatimo maksimalno ozbiljno i siguran sam da ukoliko pružimo igru kakvu možemo pobjeda sigrno neće izostati", naglasio je Čakarević.

Prva utakmica polufinala plej-ofa igra se u subotu 16. maja u Laktašima sa početkom u 20 sati, dok je revanš na rasporedu u utorak 19. maja u dvorani Mejdan (19 h).

Polufinale plej-ofa se igra na dvije pobjede, a eventualna "majstorica" zakazana je za 23. maj u Laktašima.

PAROVI POLUFINALA
Subota
Široki - Spars (19 h)
Igokea - Sloboda (20 h)

Komentari / 0

Ostavite komentar