Пале: Реконструкција Универзитетске улице

Обећање које је општина Пале дала грађанима прије три године, сада се реализује. Грађевинске машине започеле су са радом на потпуној реконструкцији Универзитетске улице, која до сада није са поносом могла носити то име.

Република Српска 15.05.2015 | 16:32
Пале: Реконструкција Универзитетске улице

“Извињавам се грађанима Пала што су у задњих 20 година имали овакву улицу иако то нису заслужили. Нажалост таква су времена била, али сада је дошло вријеме да се ова улица у потпуности реконструише и да добијемо нову улицу са новим тротоарима, достојну центра Пала”, изјавио је начелник општине Пале Миодраг Ковачевић.

Извођач радова на пројекту вриједном 184 хиљаде марака је фирма "Романија-путеви" која је најповољнијом понудом, након више година, успјела да добије тендер у Палама.

Рок за завршетак посла је 60 дана.

“Романија-путеви" са својом опремом, технологијом и кадровима гарантује завршетак посла у року, а сматрам да овај посао може бити завршен и прије тога”, поручио је директор "Романија-путева" Мирко Пандуревић.

Регулационим планом општине Пале, који је на снази од 2009. године, Улица Милана Симовића затворена је за саобраћај у септембру прошле године, јер преко те улице пролази градско шеталиште до новог Саборног храма.Међутим због радова на реконструкцији Универзитетске улице, возачи ће привремено моћи да користе Улицу Милана Симовића.

“Од данас је на снази нови режим саобраћања. Универзитетска улица ће бити затворена, а привремено ће се отворити Улица Милана Симовића коју ће грађани моћи да користе. Они који живе у Универзитетској улици мораће да трпе одређен режим саобраћаја и блокаде, али то неће дуго трајати”, поручио је начелник општине Пале Миодраг Ковачевић.

Средства за реконструкцију Универзитетске улице и завршетак радова на шеталишту обезбјеђена су кредитним задужењем општине Пале од 400 хиљада марака, док ће сви остали пројекти бити финансирани из буџетских средстава општине.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Грго

15.05.2015 16:39

Паметно.Кредит 400000 км радови це костати 184000 км а остало цемо братски потрпати у дзепове.Кредит це свакако народ врацати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

15.05.2015 17:28

Е не може овако. Није се сликао начелник, а иду локални избори.

ОДГОВОРИТЕ