Pale: Rekonstrukcija Univerzitetske ulice

Obećanje koje je opština Pale dala građanima prije tri godine, sada se realizuje. Građevinske mašine započele su sa radom na potpunoj rekonstrukciji Univerzitetske ulice, koja do sada nije sa ponosom mogla nositi to ime.

Republika Srpska 15.05.2015 | 16:32
Pale: Rekonstrukcija Univerzitetske ulice

“Izvinjavam se građanima Pala što su u zadnjih 20 godina imali ovakvu ulicu iako to nisu zaslužili. Nažalost takva su vremena bila, ali sada je došlo vrijeme da se ova ulica u potpunosti rekonstruiše i da dobijemo novu ulicu sa novim trotoarima, dostojnu centra Pala”, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Izvođač radova na projektu vrijednom 184 hiljade maraka je firma "Romanija-putevi" koja je najpovoljnijom ponudom, nakon više godina, uspjela da dobije tender u Palama.

Rok za završetak posla je 60 dana.

“Romanija-putevi" sa svojom opremom, tehnologijom i kadrovima garantuje završetak posla u roku, a smatram da ovaj posao može biti završen i prije toga”, poručio je direktor "Romanija-puteva" Mirko Pandurević.

Regulacionim planom opštine Pale, koji je na snazi od 2009. godine, Ulica Milana Simovića zatvorena je za saobraćaj u septembru prošle godine, jer preko te ulice prolazi gradsko šetalište do novog Sabornog hrama.Međutim zbog radova na rekonstrukciji Univerzitetske ulice, vozači će privremeno moći da koriste Ulicu Milana Simovića.

“Od danas je na snazi novi režim saobraćanja. Univerzitetska ulica će biti zatvorena, a privremeno će se otvoriti Ulica Milana Simovića koju će građani moći da koriste. Oni koji žive u Univerzitetskoj ulici moraće da trpe određen režim saobraćaja i blokade, ali to neće dugo trajati”, poručio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Sredstva za rekonstrukciju Univerzitetske ulice i završetak radova na šetalištu obezbjeđena su kreditnim zaduženjem opštine Pale od 400 hiljada maraka, dok će svi ostali projekti biti finansirani iz budžetskih sredstava opštine.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Grgo

15.05.2015 16:39

Pametno.Kredit 400000 km radovi ce kostati 184000 km a ostalo cemo bratski potrpati u dzepove.Kredit ce svakako narod vracati..

ODGOVORITE
Name

kameleon

15.05.2015 17:28

E ne može ovako. Nije se slikao načelnik, a idu lokalni izbori.

ODGOVORITE