Венгерова генијалност или Барсина коска?!

Лондонски Телеграф пише о сулудој клаузули на коју је пристала Барселона, док Мундо Депортиво то демантује и доноси нешто сасвим другачије.

Фудбал 16.05.2015 | 08:40
Венгерова генијалност или Барсина коска?!

Ви одлучите сами чија вам се верзија више допада, а ми ћемо прво представити ону која се прво и појавила.

Наиме, после пласмана Барселоне у финале Лиге шампиона и појављивања Белгијанца Томаса Вермалена у протоколу шпанског клуба први пут ове сезоне, баш у полуфиналним мечевима са Бајерном, лондонски Телеграф објавио је да се самим тим активирала клаузула према којој би Арсенал могао лепо да заради – ако Барса победи Јуве 6. јуна у Берлину.

Телеграф је објавио да је приликом куповине Вермалена прошлог лета, после чега се он убрзо тешко повредио и морао да паузира скоро целу сезону, Барселона пристала да потпише клаузулу према којој се обавезује да Арсеналу доплати још четири милиона евра у случају да освоји Лигу шамоиона, а Вермален буде у протоколу.

Барса и Јуве играће финалну утакмицу ЛШ и самим појављивањем на клупи, наводно, испунили би се услови да менаџер Арсенала, Арсен Венгер, инкасира не малу суму новца обезбеђену на волшебан начин, добрим преговарачким способностима.

Дан касније, Барси наклоњен каталонски дневник Мундо Депортиво објавио је нешто сасвим другачије и сложио се са Телеграфом да клаузула постоји, али да ће она бити ђаволски тешко остварива.

Наиме, према МД-у, Барселона је у обавези да плати додатних 3,8 милиона евра Арсеналу под условом да у наредних пет година два пута освоји Лигу шампиона, а Белгијанац у оба случаја буде на терену, бар једном током сезоне.

Према тој верзији, ако Вермален не заигра у Берлину већ само буде у протоколу, чак ни Барсина титула сама по себи неће активирати клаузулу, већ ће онда Шпанци морати да освоје још две Лиге шампиона у наредне четири године са Вермаленом у постави.

Да ли је тачно прво, друго или је истина негде на средини, остављамо вама да одлучите, али је ова прича свакако занимљива као доказ колико су данас компликовани преговори око куповине познатих фудбалера и како се која страна штити или довија током преговора.

Коментари / 0

Оставите коментар