Vengerova genijalnost ili Barsina koska?!

Londonski Telegraf piše o suludoj klauzuli na koju je pristala Barselona, dok Mundo Deportivo to demantuje i donosi nešto sasvim drugačije.

Fudbal 16.05.2015 | 08:40
Vengerova genijalnost ili Barsina koska?!

Vi odlučite sami čija vam se verzija više dopada, a mi ćemo prvo predstaviti onu koja se prvo i pojavila.

Naime, posle plasmana Barselone u finale Lige šampiona i pojavljivanja Belgijanca Tomasa Vermalena u protokolu španskog kluba prvi put ove sezone, baš u polufinalnim mečevima sa Bajernom, londonski Telegraf objavio je da se samim tim aktivirala klauzula prema kojoj bi Arsenal mogao lepo da zaradi – ako Barsa pobedi Juve 6. juna u Berlinu.

Telegraf je objavio da je prilikom kupovine Vermalena prošlog leta, posle čega se on ubrzo teško povredio i morao da pauzira skoro celu sezonu, Barselona pristala da potpiše klauzulu prema kojoj se obavezuje da Arsenalu doplati još četiri miliona evra u slučaju da osvoji Ligu šamoiona, a Vermalen bude u protokolu.

Barsa i Juve igraće finalnu utakmicu LŠ i samim pojavljivanjem na klupi, navodno, ispunili bi se uslovi da menadžer Arsenala, Arsen Venger, inkasira ne malu sumu novca obezbeđenu na volšeban način, dobrim pregovaračkim sposobnostima.

Dan kasnije, Barsi naklonjen katalonski dnevnik Mundo Deportivo objavio je nešto sasvim drugačije i složio se sa Telegrafom da klauzula postoji, ali da će ona biti đavolski teško ostvariva.

Naime, prema MD-u, Barselona je u obavezi da plati dodatnih 3,8 miliona evra Arsenalu pod uslovom da u narednih pet godina dva puta osvoji Ligu šampiona, a Belgijanac u oba slučaja bude na terenu, bar jednom tokom sezone.

Prema toj verziji, ako Vermalen ne zaigra u Berlinu već samo bude u protokolu, čak ni Barsina titula sama po sebi neće aktivirati klauzulu, već će onda Španci morati da osvoje još dve Lige šampiona u naredne četiri godine sa Vermalenom u postavi.

Da li je tačno prvo, drugo ili je istina negde na sredini, ostavljamo vama da odlučite, ali je ova priča svakako zanimljiva kao dokaz koliko su danas komplikovani pregovori oko kupovine poznatih fudbalera i kako se koja strana štiti ili dovija tokom pregovora.

Komentari / 0

Ostavite komentar