Милинковић: Титула с Партизаном круна каријере! Данас журка!

Пред меч са Новим Пазаром, тренер Партизана Зоран Милинковић најављује промене у тиму и давање шансе играчима из другог плана. "Биће славља, али наша обавеза је победа!". 

Фудбал 16.05.2015 | 08:20
Милинковић: Титула с Партизаном круна каријере! Данас журка!

Нови Пазар још има шансу да се домогне места које води у квалификације за Лигу Европе. Зато ће Пазарци у суботу, на стадиону Партизана, доћи са императивом победе. Партизану овај меч ништа не доноси резултатски, јер је већ обезбедио 26. титулу шампиона државе, али то не значи да неће бити мотива за наставак успешних резултата.

То је и главна мисао тренера црно-белих Зорана Милинковића пред дуел са Пазарцима:

"У лепом расположењу чекамо меч са Новим Пазаром. Све указује на то да ће због нашег славља бити готово ревијална утакмица, али наша обавеза је победа, посебно јер враћамо пехар тамо где му је место".

"Хвала баш свима који су гинули за црно-беле боје током ове године. Испред свих, заслуге припадају играчима, навијачима, руководству, стручном штабу. Захвалност иде и на адресу бившем стручном штабу, руководству, играчима, који су терет понели у јесењем делу", рекао је Милинковић.

Пред утакмицу са Новим Пазаром, Гробари ће славити уз звуке песама Групе ЈНА. Пазарцима, пак, неће бити до славља већ до борбе. Нови Пазар заостаје три бода за Војводином, која има тешко гостовање Чукаричком. А Чукарички има мотив да се бори за друго место (Звезда "бежи" један бод).

Милинковић планира да Пазарцима изведе на мегдан играче из другог плана јер жели да освежи екипу за финале националног Купа против Чукаричког (среда, 20. мај).

"Желим да одморим носиоце игре и оне који су изнели највећи терет ове сезоне. Биће око четири промене, али упркос томе, Партизан ће изаћи у конкурентном стаставу. Меч има тежину јер се Нови Пазар бори за Европу и има своје амбиције. Верујем да ме момци неће разочарати", рекао је Милинковић и позвао навијаче да дођу у што већем броју.

Милинковићу ће титула са Партизаном бити први трофеј, што му је како је рекао, круна каријере.

"Одличан је осећај, круна каријере, нешто што ми је у великој мери испунило живот. У овом клубу сам одрастао, много га волим и показало се да сан може да постане јава. Много је емоција. Једва чекам и финале Купа и све те изазове у Европи", рекао је Милинковић.

О прелазном року...

"Урадићемо анализу са визијом, жеље нису спорне, хоћемо да будемо још јачи, али то зависи од многих околности. Навијачи од Партизана траже звучна имена и свесни смо тога. Шћеповић је дете Партизана, зар је спорно што је дошао на стадион?", рекао је Милинковић, алудирајући на наводе појединих медија да је Марко Шћеповић био на преговорима.

Утакмица између Партизана и Новог Пазара игра се у суботу од 17 сати, а програм на стадиону у Хумској почеће сат раније концертом Групе ЈНА. Пренос утакмице биће на ТВ Арена спорт 1.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Предраг

15.05.2015 21:00

Теби и ПАРТИЗАНУ честитам од срца на титули! Најбољи сте! Желим вам свима пуно среће и будућих успеха!

ОДГОВОРИТЕ