Видео: Суперкласико прекинут због сузавца!!!

Реванш меч осмине финала Копа Либертадорес, Суперкласико између Боке Јуниорс и Ривер Плејта прекинут је пред старт другог полувремена (0:0).

Фудбал 15.05.2015 | 14:00
Видео: Суперкласико прекинут због сузавца!!!

Гости су славили у првом мечу са 1:0, али је после свега виђеног на 'Бомбоњери' фудбал дефинитивно у другом плану.

До инцидента је дошло када су домаћи навијачи убацили течни сузавац у тунел за излазак играча на терен, а званичници и играчи провели су више од сат времена на терену пре него што је сусрет и дефинитивно прекинут.

Убрзо после тога изнад терена се појавио дрон са белим платном који је био у облику духа, а на којем је стајало слово Б – алузија на Риверово време проведено у другој лиги Аргентине.

Телевизијске камере забележиле су моменат када један од навијача Боке убацује руку у 'флексибилни' тунел, после чега се види да прска нешто што највише подсећа на сузавац, пошто је ефекат далеко најсличнији томе.

Гостујући играчи покушали су да се заштите дресовима, пошто су најпре протрљали очи, али им је то само додатно омогло.

"Цело тело ме боли. Нисам сигуран шта су бацили, али ми се чини да је сузавац у питању. Невероватно...", рекао је Леонардно Понцио, играч Ривера, док четири његова саиграча завршила у болници.

Недуго после самог инцидента велики број, од укупно 50.000 навијача напустио је стадион, али су они најватренији остали на трибинама – док су играчи оба тима, званичници и полиција стајали на центру игралишта.

"Ово је тужно. Просто је невероватно шта се догодило. Ми играмо фудбал, али ово нема никакве везе са фудбалом. Срамота!", понављао је тренер гостију Марсело Гаљардо.

С друге стране, тренер домаћина, Родолфо Мартин Арруабаррена био је бесан, јер је, за разлику од свог колеге, захтевао да се дуел настави.

Председник Боке Данијел Анђелики рекао је да ће клуб учинити све да помогне полицији у истрази. Он је истакао да ће клуб прихватити одговорност за инциденте, али да играчи Боке не смеју бити кажњени због, како је навео, "проблема друштва, а не фудбалског проблема".

Ово је био трећи Суперкласико у само 12 дана између два највећа ривала. Бока је славила у првом мечу у првенству (2:0), да би Ривер узвратио четири дана касније у првом мечу јужноамеричке Лиге шампиона.

"Не видим, не видим, горим. Ово није рат!", рекао је дефанзивац Ривер Плејта Рамиро Фуњес Мори.

Фудбалски савез Јужне Америке најавио је да ће дисциплински комитет данас одлучити о исходу дуела два велика ривала. Ривер Плејт и Бока Јуниорс би могли да одиграју нову утакмицу, да заврше меч на неутралном терену или да се победа додели гостима.

Коментари / 0

Оставите коментар