Video: Superklasiko prekinut zbog suzavca!!!

Revanš meč osmine finala Kopa Libertadores, Superklasiko između Boke Juniors i River Plejta prekinut je pred start drugog poluvremena (0:0).

Fudbal 15.05.2015 | 14:00
Video: Superklasiko prekinut zbog suzavca!!!

Gosti su slavili u prvom meču sa 1:0, ali je posle svega viđenog na 'Bombonjeri' fudbal definitivno u drugom planu.

Do incidenta je došlo kada su domaći navijači ubacili tečni suzavac u tunel za izlazak igrača na teren, a zvaničnici i igrači proveli su više od sat vremena na terenu pre nego što je susret i definitivno prekinut.

Ubrzo posle toga iznad terena se pojavio dron sa belim platnom koji je bio u obliku duha, a na kojem je stajalo slovo B – aluzija na Riverovo vreme provedeno u drugoj ligi Argentine.

Televizijske kamere zabeležile su momenat kada jedan od navijača Boke ubacuje ruku u 'fleksibilni' tunel, posle čega se vidi da prska nešto što najviše podseća na suzavac, pošto je efekat daleko najsličniji tome.

Gostujući igrači pokušali su da se zaštite dresovima, pošto su najpre protrljali oči, ali im je to samo dodatno omoglo.

"Celo telo me boli. Nisam siguran šta su bacili, ali mi se čini da je suzavac u pitanju. Neverovatno...", rekao je Leonardno Poncio, igrač Rivera, dok četiri njegova saigrača završila u bolnici.

Nedugo posle samog incidenta veliki broj, od ukupno 50.000 navijača napustio je stadion, ali su oni najvatreniji ostali na tribinama – dok su igrači oba tima, zvaničnici i policija stajali na centru igrališta.

"Ovo je tužno. Prosto je neverovatno šta se dogodilo. Mi igramo fudbal, ali ovo nema nikakve veze sa fudbalom. Sramota!", ponavljao je trener gostiju Marselo Galjardo.

S druge strane, trener domaćina, Rodolfo Martin Arruabarrena bio je besan, jer je, za razliku od svog kolege, zahtevao da se duel nastavi.

Predsednik Boke Danijel Anđeliki rekao je da će klub učiniti sve da pomogne policiji u istrazi. On je istakao da će klub prihvatiti odgovornost za incidente, ali da igrači Boke ne smeju biti kažnjeni zbog, kako je naveo, "problema društva, a ne fudbalskog problema".

Ovo je bio treći Superklasiko u samo 12 dana između dva najveća rivala. Boka je slavila u prvom meču u prvenstvu (2:0), da bi River uzvratio četiri dana kasnije u prvom meču južnoameričke Lige šampiona.

"Ne vidim, ne vidim, gorim. Ovo nije rat!", rekao je defanzivac River Plejta Ramiro Funjes Mori.

Fudbalski savez Južne Amerike najavio je da će disciplinski komitet danas odlučiti o ishodu duela dva velika rivala. River Plejt i Boka Juniors bi mogli da odigraju novu utakmicu, da završe meč na neutralnom terenu ili da se pobeda dodeli gostima.

Komentari / 0

Ostavite komentar