Ђиро: Побиједио Грајпел, повриједио се Контадор!

Бициклиста Лото-Судала Андре Грајпел славио је на шестој етапи трке Ђиро д’Италија у дужини од 183 километра од Монтекатини Терма до Кастиљоне дела Пескаје.

Остали спортови 15.05.2015 | 12:20
Ђиро: Побиједио Грајпел, повриједио се Контадор!

Поред тријумфа Грајпела, шесту етапу обележио је пад водећег у генералном пласману Алберта Контадора у удесу током самог финиша.

Контадор је у паду повредио лево раме, због чега није могао ни да обуче розе мајицу на подијуму, а његов портпарол је касније потврдио да је зарадио и повреду левог колена.

До удеса је дошло у последњих неколико стотина метара етапе у Тоскани, када је бициклиста екипе Нипо-Вини Фантини Данијеле Коли ударио у фотоапарат једног гледаоца на последњем правцу пред финиш. Коли је доживео тешку повреду руке у том удесу, због чега је пребачен у болницу, а Контадорово стање није толико озбиљно, али би могло да му прави проблем у борби за победу на Ђору.

Контадор је успео да заврши етапу и задржи две секунде предности у односу на Фабија Аруа из Астане, док је возач тима Скај Ричи Порте још 18 секунди даље.

Што се тиче етапе, док је иза њих владао хаос због удеса, Грајпел је у борби за етапну победу победио домаће бициклисте Матеа Пелучија и Сашу Модола.

Ђиро се наставља у петак још једном спринтерском етапом од Гросета до Фјугија у дужини од 264 километра.

Коментари / 0

Оставите коментар