Ђоковић у четвртфиналу турнира у Риму

Најбољи тенисер свијета Новак Ðоковић пласирао се у четвртфинале мастерс турнира у Риму савладавши вечерас у осмини финала Бразилца Томаза Белучија у три сета - 5:7, 6:2, 6:3.

Тенис 14.05.2015 | 22:51
Ђоковић у четвртфиналу турнира у Риму

Велики фаворит и бранилац титуле морао је прописно да се озноји док није срушио неочекивано снажан отпор вршњака из Бразила, тренутно 68. на АТП листи.

Ðоковић је био приморан да уложи максимум напора током велике и изједначене борбе, а трећи међусобни окршај са Белучијем за исто толико побједа коначно је преломио брејком у трећем сету за вођство од 5:3.

Бразилац је одлично отворио дуел за предност у сетовима, одигравши вјероватно најбољи сет у каријери. У наставку сусрета српски ас је стабилизовао игру и лако изједначио резултат, да би се Белучи поново размахао у трећем сету.

Ðоковић је, међутим, знао да правовремено "спусти лопту" и смири противника, појачао је ритам у правом тренутку и на крају заслужено тријумфовао послије тачно два сата велике борбе, искористивши другу меч лопту.
Српски тенисер у четвртфиналу игра против Јапанца Кеија Нишикорија, који је раније вечерас савладао Виктора Троицког (6:4, 6:3).

До сада су се састајали пет пута, а Ðоковић је успјешнији и води са 3:2.

Турнир у Риму, који се игра за укупан наградни фонд од 3,83 милиона евра, Ðоковић је до сада освајао три пута (2008, 2011, 2014) и биће то његова посљедња припрема пред учешће на другом грен слему сезоне, Ролан Гаросу (24. мај - 7. јун)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дд

14.05.2015 21:19

Браво НОЛЕ

ОДГОВОРИТЕ