Đoković u četvrtfinalu turnira u Rimu

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Rimu savladavši večeras u osmini finala Brazilca Tomaza Belučija u tri seta - 5:7, 6:2, 6:3.

Tenis 14.05.2015 | 22:51
Đoković u četvrtfinalu turnira u Rimu

Veliki favorit i branilac titule morao je propisno da se oznoji dok nije srušio neočekivano snažan otpor vršnjaka iz Brazila, trenutno 68. na ATP listi.

Ðoković je bio primoran da uloži maksimum napora tokom velike i izjednačene borbe, a treći međusobni okršaj sa Belučijem za isto toliko pobjeda konačno je prelomio brejkom u trećem setu za vođstvo od 5:3.

Brazilac je odlično otvorio duel za prednost u setovima, odigravši vjerovatno najbolji set u karijeri. U nastavku susreta srpski as je stabilizovao igru i lako izjednačio rezultat, da bi se Beluči ponovo razmahao u trećem setu.

Ðoković je, međutim, znao da pravovremeno "spusti loptu" i smiri protivnika, pojačao je ritam u pravom trenutku i na kraju zasluženo trijumfovao poslije tačno dva sata velike borbe, iskoristivši drugu meč loptu.
Srpski teniser u četvrtfinalu igra protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je ranije večeras savladao Viktora Troickog (6:4, 6:3).

Do sada su se sastajali pet puta, a Ðoković je uspješniji i vodi sa 3:2.

Turnir u Rimu, koji se igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra, Ðoković je do sada osvajao tri puta (2008, 2011, 2014) i biće to njegova posljednja priprema pred učešće na drugom gren slemu sezone, Rolan Garosu (24. maj - 7. jun)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dd

14.05.2015 21:19

Bravo NOLE

ODGOVORITE