Задатак Русије и Србије је мир у Европи

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да је један од главних задатака Русије и Србије "склапање и поштовање споразума који промовишу мир, безбједност и стабилност на европском континенту".

Србија 14.05.2015 | 22:54
Задатак Русије и Србије је мир у Европи

Лавров је по доласку у Београд рекао да Москва високо цијени учешће предсједника Србије Томислава Николића и припадника Војске Србије на паради прије неколико дана у Москви.

Он је додао да Москва цијени и то што је Дан побједе над фашизмом обиљежен у Београду достојанствено и емотивно, у присуству премијера Александра Вучића.

"Срећан сам што сам послије годину дана опет у Београду", рекао је Лавров који је стигао вечерас у званичну посјету Србији, током које ће разговарати са највишим српским званичницима.

Лавров је изразио подршку предсједавању Србије ОЕБС-ом и изразио увјерење да ће министар спољних послова Ивица Дачић током предсједавања "доносити одлуке које су добре за све".

Дачић, који је Лаврова дочекао на београдском аеродрому "Никола Тесла", рекао је да ће с шефом руске дипломатије разговарати о свим важним темама и проблемима, "о предсједавању ОЕБС-ом, о УН, а све у духу пријатељства двије земље".

Предвиђено је да Лавров, који званично посјету почиње сутра, разговара у одвојеним сусретима са Дачићем, предсједником Србије Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем.

Главне теме разговора, како је раније најављено, биће сарадња Србије и Русије, билатерални односи, као и српско предсједавање ОЕБС-ом.

Предвиђено је да Лавров сутра са српским министром рада Александром Вулином положи вијенац у оквиру спомен-комплекса Гробље ослободилаца Београда и на споменик Црвеноармејцу, поводом 70 година од побједе у Другом свјетском рату.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Додано

15.05.2015 05:14

Да ли ви,братски народи знате ста хоцете и ста је то мир?

ОДГОВОРИТЕ