Zadatak Rusije i Srbije je mir u Evropi

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je jedan od glavnih zadataka Rusije i Srbije "sklapanje i poštovanje sporazuma koji promovišu mir, bezbjednost i stabilnost na evropskom kontinentu".

Srbija 14.05.2015 | 22:54
Zadatak Rusije i Srbije je mir u Evropi

Lavrov je po dolasku u Beograd rekao da Moskva visoko cijeni učešće predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i pripadnika Vojske Srbije na paradi prije nekoliko dana u Moskvi.

On je dodao da Moskva cijeni i to što je Dan pobjede nad fašizmom obilježen u Beogradu dostojanstveno i emotivno, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića.

"Srećan sam što sam poslije godinu dana opet u Beogradu", rekao je Lavrov koji je stigao večeras u zvaničnu posjetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Lavrov je izrazio podršku predsjedavanju Srbije OEBS-om i izrazio uvjerenje da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić tokom predsjedavanja "donositi odluke koje su dobre za sve".

Dačić, koji je Lavrova dočekao na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", rekao je da će s šefom ruske diplomatije razgovarati o svim važnim temama i problemima, "o predsjedavanju OEBS-om, o UN, a sve u duhu prijateljstva dvije zemlje".

Predviđeno je da Lavrov, koji zvanično posjetu počinje sutra, razgovara u odvojenim susretima sa Dačićem, predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Glavne teme razgovora, kako je ranije najavljeno, biće saradnja Srbije i Rusije, bilateralni odnosi, kao i srpsko predsjedavanje OEBS-om.

Predviđeno je da Lavrov sutra sa srpskim ministrom rada Aleksandrom Vulinom položi vijenac u okviru spomen-kompleksa Groblje oslobodilaca Beograda i na spomenik Crvenoarmejcu, povodom 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dodano

15.05.2015 05:14

Da li vi,bratski narodi znate sta hocete i sta je to mir?

ODGOVORITE