Анчелоти на раскрсници...

Паре у Манчестер Ситију, рулет у Милану или испуњење жеље у Риму? У Мадриду се године без трофеја не праштају, а Италијан може да бира између новца на Острву и повратка у бивше клубове.

Фудбал 15.05.2015 | 18:40
Анчелоти на раскрсници...

Година 2015. ће остати уписана као једна од оних празних у историји Реал Мадрида. Биће завршена без иједног трофеја. Такви биланси се до сада нису праштали тренерима на клупи Реала. Поготово у ери Флорентина Переза. Јасно је онда у каквој се ситуацији налази Карло Анчелоти…

Мадрид бруји о његовој смени, а све су јаче гласине да ће га бивши помоћник Зинедин Зидан заменити на клупи Кракјевског клуба. Шта ће бити са Анчелотијем који има уговор још годину дана?

Упркос сезони без трофеја, он и даље држи цену и један је од тренера са највећим рејтингом у Европи. Проблем је што следећег лета велики клубови углавном неће мењати тернере. У Енглеској у обзир долази једино Манчестер Сити који јури Гвардиолу, ПСЖ је завршена прича за Италијана, а све више се помиње опција о повратку у Милан.

Иако сањају о Гвардиоли, емисари Манчестер Ситија су још пре четири месеца контактирали Анћелотија и понудили му сјајне услове. Богати Арапи на челу клуба желе велико тренерско име и коначно: езултат у Европи! Анчелоти је класа за Пелегринија и поготово његовог претходника Манчинија. Биће му понуђен велики новац и прилика да реконструише тиме.

Опција о повратку у Милан је пре неколико месеца изгледала као немогућа мисија. Ипак, сада то није тако нереална прича. Берлускони и Галијани желе по сваку цену да врате стручњака код којег је Милан био један од најбољих тимова Европе. Ипак, све зависи од расплета ситуације око уласка страног капитала у Милан. Преговори са Тајланђанима и Кинезима и даље трају, а њихови саветници из менаџерских група и фондова гурају на клупу Унаја Емерија из Севиље. Ако ипак Анћелоти одлучи да је време за повратак у Милан, нема те силе која ће спречити Берлусконија да га опет доведе на Сан Сиро.

Ту је и трећа опција. Карло никада није крио да му је једна од неостварених жеља да води Рому. Руди Гарсија је уживао велико поверење, али у последње време је изгубио велики део кредита. Ако би се Римљанима отворила могућност да доведу Анчелотија, раскид са Гарсијом не би тербало да буде проблем.

Коментари / 0

Оставите коментар