Ančeloti na raskrsnici...

Pare u Mančester Sitiju, rulet u Milanu ili ispunjenje želje u Rimu? U Madridu se godine bez trofeja ne praštaju, a Italijan može da bira između novca na Ostrvu i povratka u bivše klubove.

Fudbal 15.05.2015 | 18:40
Ančeloti na raskrsnici...

Godina 2015. će ostati upisana kao jedna od onih praznih u istoriji Real Madrida. Biće završena bez ijednog trofeja. Takvi bilansi se do sada nisu praštali trenerima na klupi Reala. Pogotovo u eri Florentina Pereza. Jasno je onda u kakvoj se situaciji nalazi Karlo Ančeloti…

Madrid bruji o njegovoj smeni, a sve su jače glasine da će ga bivši pomoćnik Zinedin Zidan zameniti na klupi Krakjevskog kluba. Šta će biti sa Ančelotijem koji ima ugovor još godinu dana?

Uprkos sezoni bez trofeja, on i dalje drži cenu i jedan je od trenera sa najvećim rejtingom u Evropi. Problem je što sledećeg leta veliki klubovi uglavnom neće menjati ternere. U Engleskoj u obzir dolazi jedino Mančester Siti koji juri Gvardiolu, PSŽ je završena priča za Italijana, a sve više se pominje opcija o povratku u Milan.

Iako sanjaju o Gvardioli, emisari Mančester Sitija su još pre četiri meseca kontaktirali Anćelotija i ponudili mu sjajne uslove. Bogati Arapi na čelu kluba žele veliko trenersko ime i konačno: ezultat u Evropi! Ančeloti je klasa za Pelegrinija i pogotovo njegovog prethodnika Mančinija. Biće mu ponuđen veliki novac i prilika da rekonstruiše time.

Opcija o povratku u Milan je pre nekoliko meseca izgledala kao nemoguća misija. Ipak, sada to nije tako nerealna priča. Berluskoni i Galijani žele po svaku cenu da vrate stručnjaka kod kojeg je Milan bio jedan od najboljih timova Evrope. Ipak, sve zavisi od raspleta situacije oko ulaska stranog kapitala u Milan. Pregovori sa Tajlanđanima i Kinezima i dalje traju, a njihovi savetnici iz menadžerskih grupa i fondova guraju na klupu Unaja Emerija iz Sevilje. Ako ipak Anćeloti odluči da je vreme za povratak u Milan, nema te sile koja će sprečiti Berluskonija da ga opet dovede na San Siro.

Tu je i treća opcija. Karlo nikada nije krio da mu je jedna od neostvarenih želja da vodi Romu. Rudi Garsija je uživao veliko poverenje, ali u poslednje vreme je izgubio veliki deo kredita. Ako bi se Rimljanima otvorila mogućnost da dovedu Ančelotija, raskid sa Garsijom ne bi terbalo da bude problem.

Komentari / 0

Ostavite komentar