Због папе се прате и друштвене мреже

Надлежни органи у БиХ спремни су за дочек папе Фрање БиХ 6. јуна, изјавио је предсједник Организационог одбора за дочек Драган Човић.

Босна и Херцеговина 14.05.2015 | 17:57
Због папе се прате и друштвене мреже

Човић је рекао да је предвиђено у јутарњим часовима службена посјета папе Фрање Предсједништву БиХ, а након тога света миса на стадиону Кошеву.

"Имамо седам пододбора који раде на припремама за дочек. Вјерујем да смо на прави начин то учинили и да ће папа Фрањо као прави пријатељ БиХ бити дочекан", рекао је Човић на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Према његовим ријечима, најтеже припреме су за догађај на стадиону Кошево, гдје се очекује од 70.000 до 80.000 људи који се морају пријавити за долазак посредством жупних канцеларија.

"Када је ријеч о безбједности, сви елементи су под контролом", рекао је Човић, који је и хрватски члан Предсједништва БиХ.

Шеф Пододбора за безбједност Мирсад Вилић рекао је да су трасе кретања тога дана по Сарајеву одређене и да се размјењују безбједносне информације са безбједосним агенцијама из Ватикана.

"Регионална сарадња је добра и размјена информација са Интерполом је на нивоу. Пратимо и друштвене мреже", казао је Вилић.

"Грађане молимо да на траси кретања папе не бацају према њему цвијеће, да се суздрже од пењања на кровове, балконе и не излазе на прозоре већ да посјету папе прате на улицама, те да раније планирају одлазак на стадион Кошево како би се избјегле гужве. Морамо имати на уму да овакве посјете криминалне групе користе као прилику те скрећемо пажњу грађанима да не носе ништа вриједно и пазе на своје документе, а полицијски службеници ће учинити све да то сузбију", додао је Вилић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

босна

14.05.2015 16:25

Не знам ста има папа са насим босњацким народом. Не придавати знацај тој индивидуи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

15.05.2015 03:11

Папа, каи и сваки други добронамјерни човјек на Планети је добро дошао!

Name

Логика...

14.05.2015 16:25

Е овако.. Особа лијепо оде у пц клуб уплати пола сата ебе вам нану и ОДЕ. Или узме мобилни и закаци се на било коју ЈАВНУ wифи мрезу и ебе вам нану - телефон наравно и број се БАЦЕ... За такве људе то је тросак као цијена једног упаљаца.. Струцњаци моји а тек СОФИСТИЦИРАНА работа. Идите пецати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре босна

14.05.2015 21:44

Мозда би теби било дразе да долази ел Багдади

ОДГОВОРИТЕ
Name

римски дјаво

14.05.2015 22:33

Зар папа не треба у хрватску лијепу њихову ста це у босни овоје територија срба и муслимана.који це нам он клинац промасијо дрзаву.ил га бакир зове у сарајево на цевапе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрен

15.05.2015 02:39

Људи ово ће Босанци платити 2 или 2,5 милиона км његов долазак,које сте ви овце, поздрав из Баyерна.

ОДГОВОРИТЕ