Ноћас је на програму ''Суперкласико број 3''!

Риверова позивница истетотвирана модрицама, Баск се сећа шта је било пре 15 година! Са минималним капиталом, Ривер иде на Бомбоњеру по четвртфинале Копа Либертадорес. Да ли ће то бити довољно?

Фудбал 14.05.2015 | 19:20
Ноћас је на програму ''Суперкласико број 3''!

Време је за коначни обрачун и крај трилогије “Суперкласико 2015”. После прве две рунде, резултат је нерешен - 1:1. Бока је љутом ривалу очитала лекцију у недавном првенственом окршају, Ривер је четири дана касније узвратио минималцем на свом Монументалу у првом дуелу осмине финала Копа Либертадорес. Аргентина подрхтава пред трећи обрачун великана. Вечерас, два сата после поноћи почиње спектакл у највећем дербију света.

Прва два су била спектакуларна. Сјајан фудбал се играо на Бомбоњери, тактика и борбеност су били на врхунцу на Монументалу. Али, модрице са Монументала су још свеже. Ривер је буквално претукао Бокине играче и није могао да направи гору позивницу за реванш у паклу Бомбоњере.

На папиру, Бока Јуниорс је бољи тим од Ривера. Одавно није имала јачу екипу, али када дође до Суперкласика онда ту нема много филозофије. Пре 15 година су играли у четвртфиналу Копа Либертадорес и Ривер је био фаворит. Са Аимаром, Савиолом, Хуаном Паблом Анхелом, Пласентеом, Јепесом, Ледезмом и осталим асовима, Ривер је био далеко јачи од Боке која се уздала у две велике звезде - Рикелмеа и Валтера Самуела. Први меч на Монументалу је Ривер победио 2:1 и изгледало је као да је пола посла завршено.

Међутим, у реваншу су Рикелме и дружина на крилима френетичне подршке са трибина прегазила омраженог ривачла са 3:0 и касније освојила титулу првака Јужне Америке. Члан те Бокине генерације је био Родолфо Аруабарена. данашњи њен тренер који добро зна колико статус фаворита у Суперкласику може да буде мач са две оштице.

Популарни “Баск” на клупи Боке ће зато вечерас спремити контраудар и тоталну пофанзиву на Милионере. Свесно је мешао карте у првом мечу када се бранио и имао је срећу да није доживео убедљивији пораз. Вечерас се очекује Бока која ће напасти свим силама. У првих 11 се враћа Дани Освалдо, тако да ће Бока опет играти са класичном “деветком”. Једина Баскова дилема је кога да уврсти у штоперски тандем са капитеном Катом Дијазом. Корпулентног Торсиљерија или бржег и тактички поткованијег Гиљеа Бурдиза. Неизвесно је и да ли ће уругвајска “старлета” Николас Лодеиро бити потпуно спреман за стартних 11. У случају да не буде, млади Павон ће опет у прву поставу. На ће Гаго уз Мелија и Пабла Переза креирати нападе Боке, док ће Освалду највећа подршка у шпицу бити Каризо. Бока не може офанзивније од тога.

На другој страни, Гаљардо ће као и пре 12 дана дочи на Бомбоњеру да се брани, а овога пута има и шта да брани. Недостаје му суспендовани Тео Гутијерез, али како је Колумбијац играо у претходнба два Суперкласика и боље је што га нема. Карлос Санчез, “нови Маскерано” Кранвитер и искусни Понсио би требало да направе зид испред последње линије Ривера. Све наде у нападу ће почивати на брзим ногама и дриблинзима “Питија” Мартинеза и луцидности Родрига Море. Кавенаги ће опет остати на клупи. Никоме није јасно шта се дешава на релацији “Кавегол”- Гаљардо, али изгледа да је негде пукло… Ипак, “Торито” је много урадио за Ривер и заслужио је боље од овога како се Гаљардо понаша према њему.

Занимљиво је да ће судија Ерера бити дебитант у Суперкласико окршајима, што такође може да представља битан детаљ. Пре седам дана је његов колега Делфина дозволио прави рат на Монументалу из којег су Бокини играчи извукли дебљи крај. Жеља за осветом куља у жуто-плавом табору, а ако Ерера изгуби контролу над утакмицом, можемо очекивати прави рат на терену Бомбоњере.

Као што рекосмо, термин је два сата после поноћи (преноси Арена “кец”, ту су увек и “стримови” са феноменалним аргентинским коментаторима), а пре седам дана је био велики број вас који су пратили спектакл из Буенос Ајреса. Неће бити у стилу Лиге шампиона на што смо навикли гледали претходна два дана. Овде се крвари за победу. Нема алибија и опроштаја. Ипак је ово највећи дерби на свету. Овде се грешке не праштају.

Суперкласико 3. Коначни обрачун. Нема спавања!

Коментари / 0

Оставите коментар