Noćas je na programu ''Superklasiko broj 3''!

Riverova pozivnica istetotvirana modricama, Bask se seća šta je bilo pre 15 godina! Sa minimalnim kapitalom, River ide na Bombonjeru po četvrtfinale Kopa Libertadores. Da li će to biti dovoljno?

Fudbal 14.05.2015 | 19:20
Noćas je na programu ''Superklasiko broj 3''!

Vreme je za konačni obračun i kraj trilogije “Superklasiko 2015”. Posle prve dve runde, rezultat je nerešen - 1:1. Boka je ljutom rivalu očitala lekciju u nedavnom prvenstvenom okršaju, River je četiri dana kasnije uzvratio minimalcem na svom Monumentalu u prvom duelu osmine finala Kopa Libertadores. Argentina podrhtava pred treći obračun velikana. Večeras, dva sata posle ponoći počinje spektakl u najvećem derbiju sveta.

Prva dva su bila spektakularna. Sjajan fudbal se igrao na Bombonjeri, taktika i borbenost su bili na vrhuncu na Monumentalu. Ali, modrice sa Monumentala su još sveže. River je bukvalno pretukao Bokine igrače i nije mogao da napravi goru pozivnicu za revanš u paklu Bombonjere.

Na papiru, Boka Juniors je bolji tim od Rivera. Odavno nije imala jaču ekipu, ali kada dođe do Superklasika onda tu nema mnogo filozofije. Pre 15 godina su igrali u četvrtfinalu Kopa Libertadores i River je bio favorit. Sa Aimarom, Saviolom, Huanom Pablom Anhelom, Plasenteom, Jepesom, Ledezmom i ostalim asovima, River je bio daleko jači od Boke koja se uzdala u dve velike zvezde - Rikelmea i Valtera Samuela. Prvi meč na Monumentalu je River pobedio 2:1 i izgledalo je kao da je pola posla završeno.

Međutim, u revanšu su Rikelme i družina na krilima frenetične podrške sa tribina pregazila omraženog rivačla sa 3:0 i kasnije osvojila titulu prvaka Južne Amerike. Član te Bokine generacije je bio Rodolfo Aruabarena. današnji njen trener koji dobro zna koliko status favorita u Superklasiku može da bude mač sa dve oštice.

Popularni “Bask” na klupi Boke će zato večeras spremiti kontraudar i totalnu pofanzivu na Milionere. Svesno je mešao karte u prvom meču kada se branio i imao je sreću da nije doživeo ubedljiviji poraz. Večeras se očekuje Boka koja će napasti svim silama. U prvih 11 se vraća Dani Osvaldo, tako da će Boka opet igrati sa klasičnom “devetkom”. Jedina Baskova dilema je koga da uvrsti u štoperski tandem sa kapitenom Katom Dijazom. Korpulentnog Torsiljerija ili bržeg i taktički potkovanijeg Giljea Burdiza. Neizvesno je i da li će urugvajska “starleta” Nikolas Lodeiro biti potpuno spreman za startnih 11. U slučaju da ne bude, mladi Pavon će opet u prvu postavu. Na će Gago uz Melija i Pabla Pereza kreirati napade Boke, dok će Osvaldu najveća podrška u špicu biti Karizo. Boka ne može ofanzivnije od toga.

Na drugoj strani, Galjardo će kao i pre 12 dana doči na Bombonjeru da se brani, a ovoga puta ima i šta da brani. Nedostaje mu suspendovani Teo Gutijerez, ali kako je Kolumbijac igrao u prethodnba dva Superklasika i bolje je što ga nema. Karlos Sančez, “novi Maskerano” Kranviter i iskusni Ponsio bi trebalo da naprave zid ispred poslednje linije Rivera. Sve nade u napadu će počivati na brzim nogama i driblinzima “Pitija” Martineza i lucidnosti Rodriga More. Kavenagi će opet ostati na klupi. Nikome nije jasno šta se dešava na relaciji “Kavegol”- Galjardo, ali izgleda da je negde puklo… Ipak, “Torito” je mnogo uradio za River i zaslužio je bolje od ovoga kako se Galjardo ponaša prema njemu.

Zanimljivo je da će sudija Erera biti debitant u Superklasiko okršajima, što takođe može da predstavlja bitan detalj. Pre sedam dana je njegov kolega Delfina dozvolio pravi rat na Monumentalu iz kojeg su Bokini igrači izvukli deblji kraj. Želja za osvetom kulja u žuto-plavom taboru, a ako Erera izgubi kontrolu nad utakmicom, možemo očekivati pravi rat na terenu Bombonjere.

Kao što rekosmo, termin je dva sata posle ponoći (prenosi Arena “kec”, tu su uvek i “strimovi” sa fenomenalnim argentinskim komentatorima), a pre sedam dana je bio veliki broj vas koji su pratili spektakl iz Buenos Ajresa. Neće biti u stilu Lige šampiona na što smo navikli gledali prethodna dva dana. Ovde se krvari za pobedu. Nema alibija i oproštaja. Ipak je ovo najveći derbi na svetu. Ovde se greške ne praštaju.

Superklasiko 3. Konačni obračun. Nema spavanja!

Komentari / 0

Ostavite komentar