Опроштајни говор Џерарда и поплава емоција на Енфилду...

Диже ми се коса кад помислим на Истанбул! „Уживао сам у дану и када сам дао три гола Евертону“, рекао легендарни капитен Редса.

Фудбал 15.05.2015 | 17:20
Опроштајни говор Џерарда и поплава емоција на Енфилду...

Надали су се навијачи Ливерпула да тај дан никада неће сванути... Надали су се да ће још неколико година гледати икону клуба Стивена Џерарда како поносно у дресу Редса поносно јуриша на директне ривале. Није вредело. Субота 16.мај 2015.године биће дана који ће бити уписан у све будуће монографије великог енглеског клуба.

Тог поподнева током меча са Кристал Паласом човек који представља синоним за верност опростиће се од Ливерпула. Од наредне сезоне сјајни, везиста који је врхунац каријере доживео 2005.године када је као капитен Редса подигао пехар намењен победнику Лиге шампиона, као што је познато играће у Америци

Поплава правих емоција на култном стадиону очекује се у суботу, али и данас је био посебан дан. Џерад је одржао конференцију за медије,можда последњу као капитен Ливерпула.
Наравно говорио је о најбољим моментима у дресу Ливерпула.
„Када се присетим меча у Истанбулу против Милана најежим се, подигне ми се коса код врата (смех прим.аут). Као капитен једне велике екипе био сам најпоноснији човек на свету те ноћи. Одиграли смо врхунски меч, било је то можда и најбоље финале у историји“, рекао је Џерад.

Наравно, не заборавља голове против Евертона.
„Уживао сам у дану када сам постигао хет-трик против Ливерпула. Међутим, не смем да заборавим гол против Олимпијакоса. Тај меч нам је омогућио да остварио врхунске резултате, да се домогнемо пехара“.

О каријери Рахима Стерлинга.
„За њега би било најбоље да остане овде. Овде има простора да напредује. Ако остане у Ливерпулу радиће се Брендоном Роџерсом, фантастичним менаџером. Међутим, видећемо шта ће бити. Млади играчи трче у друге клубове, али треба да знају да неће имати пажњу и љубав као овде“

Џерад верује да ће и без њега Ливерпул следеће сезоне бити кандидат за титулу.
„Овде сезоне смо пали, али ја осећам да овде постоји фантастично језгро младих играча. Потребно нам је само мало квалитета. У односу на прошлу годину изгубили смо Суареза... Осећам да следеће године можемо много боље“, јасан је Џерад.

Коментари / 0

Оставите коментар