Oproštajni govor Džerarda i poplava emocija na Enfildu...

Diže mi se kosa kad pomislim na Istanbul! „Uživao sam u danu i kada sam dao tri gola Evertonu“, rekao legendarni kapiten Redsa.

Fudbal 15.05.2015 | 17:20
Oproštajni govor Džerarda i poplava emocija na Enfildu...

Nadali su se navijači Liverpula da taj dan nikada neće svanuti... Nadali su se da će još nekoliko godina gledati ikonu kluba Stivena Džerarda kako ponosno u dresu Redsa ponosno juriša na direktne rivale. Nije vredelo. Subota 16.maj 2015.godine biće dana koji će biti upisan u sve buduće monografije velikog engleskog kluba.

Tog popodneva tokom meča sa Kristal Palasom čovek koji predstavlja sinonim za vernost oprostiće se od Liverpula. Od naredne sezone sjajni, vezista koji je vrhunac karijere doživeo 2005.godine kada je kao kapiten Redsa podigao pehar namenjen pobedniku Lige šampiona, kao što je poznato igraće u Americi

Poplava pravih emocija na kultnom stadionu očekuje se u subotu, ali i danas je bio poseban dan. Džerad je održao konferenciju za medije,možda poslednju kao kapiten Liverpula.
Naravno govorio je o najboljim momentima u dresu Liverpula.
„Kada se prisetim meča u Istanbulu protiv Milana naježim se, podigne mi se kosa kod vrata (smeh prim.aut). Kao kapiten jedne velike ekipe bio sam najponosniji čovek na svetu te noći. Odigrali smo vrhunski meč, bilo je to možda i najbolje finale u istoriji“, rekao je Džerad.

Naravno, ne zaboravlja golove protiv Evertona.
„Uživao sam u danu kada sam postigao het-trik protiv Liverpula. Međutim, ne smem da zaboravim gol protiv Olimpijakosa. Taj meč nam je omogućio da ostvario vrhunske rezultate, da se domognemo pehara“.

O karijeri Rahima Sterlinga.
„Za njega bi bilo najbolje da ostane ovde. Ovde ima prostora da napreduje. Ako ostane u Liverpulu radiće se Brendonom Rodžersom, fantastičnim menadžerom. Međutim, videćemo šta će biti. Mladi igrači trče u druge klubove, ali treba da znaju da neće imati pažnju i ljubav kao ovde“

Džerad veruje da će i bez njega Liverpul sledeće sezone biti kandidat za titulu.
„Ovde sezone smo pali, ali ja osećam da ovde postoji fantastično jezgro mladih igrača. Potrebno nam je samo malo kvaliteta. U odnosu na prošlu godinu izgubili smo Suareza... Osećam da sledeće godine možemo mnogo bolje“, jasan je Džerad.

Komentari / 0

Ostavite komentar