Милинковићу нови уговор и већа овлашћења!

Тумбаковић одлази из Партизана! „Ни са једним од играча којима лицитира јавност се ништа нисмо договорили“, уверава Милорад Вучелић и додаје да од дербија са Војводином није видео потпредседника за спортска питања.

Фудбал 15.05.2015 | 19:20
Милинковићу нови уговор и већа овлашћења!

Велико спремање. Ако после зимског преузимања власти није било времена да се повуку конкретни потези онда је свеприсутно задовољство у Хумској 1 поводом повратка титуле савршена подлога за резове на свим нивоима. Осим на клупи, јер ће Зоран Милинковић добити нови уговор и предводиће црно-беле у предстојећим квалификацијама за Лигу шампиона.

Не само то, већ би према најавама са Топчидерског брда могао да добије улогу кључног човека за послове у прелазном року, не баш као менаџери у Премијер лиги, више би имао статусу који су баш у Партизану уживали Горан Стевановић (зима 2010) и Марко Николић (претходни летњи и овогодишњи јануарски прелазни рок).

Такав сценарио најављује Милорад Вучелић, потпредседник задужен за односе са јавношћу, који нема дилему да ће бивши тренер Војводине, Спартака, БСК из Борче и Вождовца бити успешан и на европском плану.
„Милинковић је показао какав је човек, јер пре два месеца није постављао никакве услове, практично је он био за то да уговор важи само до краја сезоне. С обзиром да је посао тек синоћ завршен нисмо стигли да причамо с њим поводом статуса, међутим, јасно је да ће он и у наредном периоду бити тренер Партизана. Са ширим овлашћењима него до сад. Верујем у њега и као стручњака и као човека, у његов победнички карактер и тешко да, сходно мом искуству, могу да погрешим у процени. Његова будућност у Партизану је загарантована“, најавио је Вучелић у разговору за МОЗЗАРТ спорт.

Челници Партизана, предвођени председником Зораном Поповићем поносно подсећају на одлуку да смене Марка Николића са позиције шефа струке и између редова замерају онима који у њихову идеју нису веровали.
„Одлука јесте била трауматична, мешутим, није донета на мах, него после опсежне анализе. Ризиковали смо, али храбре и Бог награђује. Показало се да смо повукли добар потез. Био сам убеђен да ће нас смена Николића и постављање Милинковића довести до трофеја и јако сам срећан због тога. Иако су нам многи унутар клуба и у Спортском друштву „качили“ разне квалификације због тога“.

Поменуто велико спремање у Хумској 1 донеће неминовне промене играчког кадра и потребу за јачањем тима. У то у свакој линији. А помињу се Гојко Качар, Милош Јојић, Миралем Сулејмани, Патрик Езе Фрајдеј, Марко Шћеповић, Марко Ломић, Никола Трујић, Ромеро...
„Ништа нећемо да радимо без Зорана Милинковић, он ће све да анализира и предочи нам кога би требало ангажовати. Лицитира се многим именима, али ниједно није конкретно поменуто у клубу, тврдим да ни за једног играча не постоји договор. Још“.

Иначе, у Хумској 1 постоји и идеја да се смањи буџет, последично томе и плате првотимцима, стидљиво се помиње могућност отказа у Радној заједници, а кад се стигне до руководства извесно је да ће и ту бити померања. Љубиша Тумбаковић ће по свој прилици напустити Партизан, јер је већ месецима скрајнут из деловања Управног одбора, кад год су се доносиле важне одлуке прегласан је, добро упућени кажу да већ неколико седмица не свраћа на стадион, а није га било на на одлучујућој утакмици за титулу у Крушевцу... Уместо тога, у време кад је Партизан враћао трофеј, изабрао је да гледа дуел Прве лиге Србија Синђелић - Моравац.
„То не знам, али знам да га после дербија са Војводином нисам ни видео, ни чуо. Нисмо у комуникацији, немам представу какве су му намере, али тако је како је... Неко је у одређеним ситуацијама био за, неко против, па кад сам могао ја да се мењам у овим годинама, могу и други своје погледе и ставове“, закључио је Милорад Вучелић што је више него довољан сигнал да ће Тумбаковић напустити црно-беле, највероватније са блиским саборцима из Управног одбора, Драганом Бјелогрлићем и Ненадом Јанковићем.

Коментари / 0

Оставите коментар