Milinkoviću novi ugovor i veća ovlašćenja!

Tumbaković odlazi iz Partizana! „Ni sa jednim od igrača kojima licitira javnost se ništa nismo dogovorili“, uverava Milorad Vučelić i dodaje da od derbija sa Vojvodinom nije video potpredsednika za sportska pitanja.

Fudbal 15.05.2015 | 19:20
Milinkoviću novi ugovor i veća ovlašćenja!

Veliko spremanje. Ako posle zimskog preuzimanja vlasti nije bilo vremena da se povuku konkretni potezi onda je sveprisutno zadovoljstvo u Humskoj 1 povodom povratka titule savršena podloga za rezove na svim nivoima. Osim na klupi, jer će Zoran Milinković dobiti novi ugovor i predvodiće crno-bele u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ne samo to, već bi prema najavama sa Topčiderskog brda mogao da dobije ulogu ključnog čoveka za poslove u prelaznom roku, ne baš kao menadžeri u Premijer ligi, više bi imao statusu koji su baš u Partizanu uživali Goran Stevanović (zima 2010) i Marko Nikolić (prethodni letnji i ovogodišnji januarski prelazni rok).

Takav scenario najavljuje Milorad Vučelić, potpredsednik zadužen za odnose sa javnošću, koji nema dilemu da će bivši trener Vojvodine, Spartaka, BSK iz Borče i Voždovca biti uspešan i na evropskom planu.
„Milinković je pokazao kakav je čovek, jer pre dva meseca nije postavljao nikakve uslove, praktično je on bio za to da ugovor važi samo do kraja sezone. S obzirom da je posao tek sinoć završen nismo stigli da pričamo s njim povodom statusa, međutim, jasno je da će on i u narednom periodu biti trener Partizana. Sa širim ovlašćenjima nego do sad. Verujem u njega i kao stručnjaka i kao čoveka, u njegov pobednički karakter i teško da, shodno mom iskustvu, mogu da pogrešim u proceni. Njegova budućnost u Partizanu je zagarantovana“, najavio je Vučelić u razgovoru za MOZZART sport.

Čelnici Partizana, predvođeni predsednikom Zoranom Popovićem ponosno podsećaju na odluku da smene Marka Nikolića sa pozicije šefa struke i između redova zameraju onima koji u njihovu ideju nisu verovali.
„Odluka jeste bila traumatična, mešutim, nije doneta na mah, nego posle opsežne analize. Rizikovali smo, ali hrabre i Bog nagrađuje. Pokazalo se da smo povukli dobar potez. Bio sam ubeđen da će nas smena Nikolića i postavljanje Milinkovića dovesti do trofeja i jako sam srećan zbog toga. Iako su nam mnogi unutar kluba i u Sportskom društvu „kačili“ razne kvalifikacije zbog toga“.

Pomenuto veliko spremanje u Humskoj 1 doneće neminovne promene igračkog kadra i potrebu za jačanjem tima. U to u svakoj liniji. A pominju se Gojko Kačar, Miloš Jojić, Miralem Sulejmani, Patrik Eze Frajdej, Marko Šćepović, Marko Lomić, Nikola Trujić, Romero...
„Ništa nećemo da radimo bez Zorana Milinković, on će sve da analizira i predoči nam koga bi trebalo angažovati. Licitira se mnogim imenima, ali nijedno nije konkretno pomenuto u klubu, tvrdim da ni za jednog igrača ne postoji dogovor. Još“.

Inače, u Humskoj 1 postoji i ideja da se smanji budžet, posledično tome i plate prvotimcima, stidljivo se pominje mogućnost otkaza u Radnoj zajednici, a kad se stigne do rukovodstva izvesno je da će i tu biti pomeranja. Ljubiša Tumbaković će po svoj prilici napustiti Partizan, jer je već mesecima skrajnut iz delovanja Upravnog odbora, kad god su se donosile važne odluke preglasan je, dobro upućeni kažu da već nekoliko sedmica ne svraća na stadion, a nije ga bilo na na odlučujućoj utakmici za titulu u Kruševcu... Umesto toga, u vreme kad je Partizan vraćao trofej, izabrao je da gleda duel Prve lige Srbija Sinđelić - Moravac.
„To ne znam, ali znam da ga posle derbija sa Vojvodinom nisam ni video, ni čuo. Nismo u komunikaciji, nemam predstavu kakve su mu namere, ali tako je kako je... Neko je u određenim situacijama bio za, neko protiv, pa kad sam mogao ja da se menjam u ovim godinama, mogu i drugi svoje poglede i stavove“, zaključio je Milorad Vučelić što je više nego dovoljan signal da će Tumbaković napustiti crno-bele, najverovatnije sa bliskim saborcima iz Upravnog odbora, Draganom Bjelogrlićem i Nenadom Jankovićem.

Komentari / 0

Ostavite komentar