Тео: Не играм за Србију, ако заигра странац!

Страни кошаркаши у репрезентацији, за или против? На вечиту дилему треба ли натурализовати играча који би дао значајан допринос националном тиму осврнуо се и српски репрезентативац Милош Теодосић.

Кошарка 15.05.2015 | 17:00
Тео: Не играм за Србију, ако заигра странац!

Један од најбољих европских плејмејкера налази се у Мадриду, где ће предводити московски ЦСКА на фајнал фору Евролиге и у разговору за "Спортске новости" открио је свој став по питању страних кошаркаша у дресу "орлова".

"Ако би се Србија одлучила за странца у репрезентацији, тог тренутка бих престао да играм за њу. Не би ме то занимало чак ни као навијача, ни на који начин не бих желео да учествујем у томе. Мени то није нормално. Зна се шта је клуб, а шта репрезентација. Ја бих увек играо са оним што имам, без обзира да ли је то довољно за злато, пето или десето место. Чак и да имамо прилику да доведемо странца са којим бисмо сигурно били прваци, опет не бих прихватио. То нема смисла. Ради, створи праве играче, створи праву репрезентацију, па са њом освоји медаљу. А, не да се шверцујеш са странцима који немају везе са том земљом", рекао је Тео у разговору са Бернардом Јуришићем, новинаром хрватског листа, који је најзанимљивији део пренео на друштвеним мрежама.

ЦСКА ће у полуфиналу борбе за европску титулу играти против Олимпијакоса у петак од 18 часова, док се од 21 сата састају Реал и Фенербахче.

Наши представници били су у центру пажње дан уочи почетка фајнал фора, нарочито тренер Фенера Жељко Обрадовић који је разбио протоколарну атмосферу, а Немања Бјелица је проглашен за најкориснијег играча (МВП) сезоне Евролиге.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

15.05.2015 15:02

Милосе истога сам мишљења као и ти!!!

ОДГОВОРИТЕ