Teo: Ne igram za Srbiju, ako zaigra stranac!

Strani košarkaši u reprezentaciji, za ili protiv? Na večitu dilemu treba li naturalizovati igrača koji bi dao značajan doprinos nacionalnom timu osvrnuo se i srpski reprezentativac Miloš Teodosić.

Košarka 15.05.2015 | 17:00
Teo: Ne igram za Srbiju, ako zaigra stranac!

Jedan od najboljih evropskih plejmejkera nalazi se u Madridu, gde će predvoditi moskovski CSKA na fajnal foru Evrolige i u razgovoru za "Sportske novosti" otkrio je svoj stav po pitanju stranih košarkaša u dresu "orlova".

"Ako bi se Srbija odlučila za stranca u reprezentaciji, tog trenutka bih prestao da igram za nju. Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, ni na koji način ne bih želeo da učestvujem u tome. Meni to nije normalno. Zna se šta je klub, a šta reprezentacija. Ja bih uvek igrao sa onim što imam, bez obzira da li je to dovoljno za zlato, peto ili deseto mesto. Čak i da imamo priliku da dovedemo stranca sa kojim bismo sigurno bili prvaci, opet ne bih prihvatio. To nema smisla. Radi, stvori prave igrače, stvori pravu reprezentaciju, pa sa njom osvoji medalju. A, ne da se švercuješ sa strancima koji nemaju veze sa tom zemljom", rekao je Teo u razgovoru sa Bernardom Jurišićem, novinarom hrvatskog lista, koji je najzanimljiviji deo preneo na društvenim mrežama.

CSKA će u polufinalu borbe za evropsku titulu igrati protiv Olimpijakosa u petak od 18 časova, dok se od 21 sata sastaju Real i Fenerbahče.

Naši predstavnici bili su u centru pažnje dan uoči početka fajnal fora, naročito trener Fenera Željko Obradović koji je razbio protokolarnu atmosferu, a Nemanja Bjelica je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) sezone Evrolige.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

15.05.2015 15:02

Milose istoga sam mišljenja kao i ti!!!

ODGOVORITE