Липи: Овај Јуве ме подсјећа на Италију 2006.!

„Самоувереност се видела против Атлетика и Борусије“, примећује последњи освајач Лиге шампиона са Старом дамом.

Фудбал 15.05.2015 | 10:00
Липи: Овај Јуве ме подсјећа на Италију 2006.!

Некадашњи селектор репрезентације Италије Марчело Липи рекао је да га садашњи тим Јувентуса подсећа на Азуре које је предводио до титуле првака света 2006. године у Немачкој.

Из те екипе чланови Старе даме сада су Ђанлуиђи Буфон, Андреа Барзаљи и Андреа Пирло, а судбина је хтела да се италијански тим поново нађе у Берлину, где ће играти против Барселоне.
„Примећујем доста сличности између Јувентуса и тадашњег тима Италије, а надам се да ће и исход бити исти. Јувентус је против Реала доказао да је јачи и да има шампионски ДНК. Веома су самоуверени, што се видело и у утакмицама против мадридског Атлетика и Борусије из Дортмунда. Тренер Алегри је завршио започет Контеов посао“, рекао је Липи.

Управо је италијански стручњак био на клупи Јувентуса када је 2003. године последњи пут играо финале Лиге шампиона и поражен после пенала од Милана у Манчестеру, а од чак четири финала са истим тимом успео је да освоји једну титулу првака Европе победом над Ајаксом после пенала 1996.

Са Старом дамом освојио је још пет титула Серије А, Куп Италије, четири Суперкупа, УЕФА Суперкуп и Интерконтинентални куп.

Коментари / 0

Оставите коментар