Lipi: Ovaj Juve me podsjeća na Italiju 2006.!

„Samouverenost se videla protiv Atletika i Borusije“, primećuje poslednji osvajač Lige šampiona sa Starom damom.

Fudbal 15.05.2015 | 10:00
Lipi: Ovaj Juve me podsjeća na Italiju 2006.!

Nekadašnji selektor reprezentacije Italije Marčelo Lipi rekao je da ga sadašnji tim Juventusa podseća na Azure koje je predvodio do titule prvaka sveta 2006. godine u Nemačkoj.

Iz te ekipe članovi Stare dame sada su Đanluiđi Bufon, Andrea Barzalji i Andrea Pirlo, a sudbina je htela da se italijanski tim ponovo nađe u Berlinu, gde će igrati protiv Barselone.
„Primećujem dosta sličnosti između Juventusa i tadašnjeg tima Italije, a nadam se da će i ishod biti isti. Juventus je protiv Reala dokazao da je jači i da ima šampionski DNK. Veoma su samouvereni, što se videlo i u utakmicama protiv madridskog Atletika i Borusije iz Dortmunda. Trener Alegri je završio započet Konteov posao“, rekao je Lipi.

Upravo je italijanski stručnjak bio na klupi Juventusa kada je 2003. godine poslednji put igrao finale Lige šampiona i poražen posle penala od Milana u Mančesteru, a od čak četiri finala sa istim timom uspeo je da osvoji jednu titulu prvaka Evrope pobedom nad Ajaksom posle penala 1996.

Sa Starom damom osvojio je još pet titula Serije A, Kup Italije, četiri Superkupa, UEFA Superkup i Interkontinentalni kup.

Komentari / 0

Ostavite komentar