Роналдо НИЈЕ дао 7 милиона за Непал!

Организација "Саве тхе Цхилдрен", чији је ЦР7 амбасадор, демантовала је вест о томе да је Португалац уплатио седам милиона евра за страдале у катастрофалном земљотресу.

Фудбал 15.05.2015 | 08:20
Роналдо НИЈЕ дао 7 милиона за Непал!

Вест о великодушности једног од најбољих фудбалера света свих времена и другог најплаћенијег спортисте на свету, Кристијана Роналда, обишла је планету брзином светлости.

"Роналдо је уплатио седам милиона евра за настрадале у катастрофалном земљотресу који је погодио Непал и однео више од 7.000 живота".

Овако је гласила вест коју је првобитно објавио француски магазин "Со Фоот", потом пренели водећи шпански дневници, пре свих "Марца" и "Ас", а касније тај талас пронео се свим меридијанима.

Међутим, испоставило се да је то – нетачно.

Иако су творци ове вести тврдили да је Роналдо изабрао да уплати баш седам милиона евра због броја који носи на дресу, портпаролка хуманитарне организације чији је Роналдо члан, "Саве тхе Цхилдрен", морала је да се огласи у јавности и то демантује.

"Недавни извештаји о Роналдовом доприносу настрадалима у Непалу, преко организације 'Саве тхе Цхилдрен', нису тачни", рекла је и додала да је сјајни спортиста и велики хуманитарни радник помогао, али на друге начине.

"Он је употребио свој глас и утицај, своју глобалну популарност, како би указао на проблеме рањиве деце широм света и подигао колективну свест о томе да је њима помоћ неопходна, рачунајући и децу у Непалу".

Уистину, Роналдо је на својим Фацебоок и Тwиттер профилима, а прате га десетине милиона људи, апеловао на то да се помогне најугроженијима.

Ни фудбалер, ни портпаролка организације, нису говорили о томе колико је сам Роналдо уплатио, само је демантовано да се ради о суми од седам милиона евра.

Магазин "Форбс" проценио је Роналдову зараду прошле године на 69 милиона евра, а од раније је познато да је Португалац новцем помагао породице погинулих у катастрофалном цунамију који је 2004. године погодио Индонезију и још неклико земаља које излазе на Индијски океан, као и да активно учествовао у многим хуманитарним акцијама, глобалне и локалне природе.

Прошле сезоне, Роналдо је платио око 70.000 евра за операцију десетомесечне бебе, што је био само један такав случај у низу, клубови у Португалу, али и осталим деловима света, од њега често добијају спортску опрему, али вест о томе да је уплатио седам милиона евра за становнике Непала – није тачна.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Додано

15.05.2015 06:47

Прокузио и он да то не заврси у правим рукама и да најмање од тога имају користи којима је та помоц намијењена и потребна,помазе цовјек директно уколико мозе.

ОДГОВОРИТЕ