Ronaldo NIJE dao 7 miliona za Nepal!

Organizacija "Save the Children", čiji je CR7 ambasador, demantovala je vest o tome da je Portugalac uplatio sedam miliona evra za stradale u katastrofalnom zemljotresu.

Fudbal 15.05.2015 | 08:20
Ronaldo NIJE dao 7 miliona za Nepal!

Vest o velikodušnosti jednog od najboljih fudbalera sveta svih vremena i drugog najplaćenijeg sportiste na svetu, Kristijana Ronalda, obišla je planetu brzinom svetlosti.

"Ronaldo je uplatio sedam miliona evra za nastradale u katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio Nepal i odneo više od 7.000 života".

Ovako je glasila vest koju je prvobitno objavio francuski magazin "So Foot", potom preneli vodeći španski dnevnici, pre svih "Marca" i "As", a kasnije taj talas proneo se svim meridijanima.

Međutim, ispostavilo se da je to – netačno.

Iako su tvorci ove vesti tvrdili da je Ronaldo izabrao da uplati baš sedam miliona evra zbog broja koji nosi na dresu, portparolka humanitarne organizacije čiji je Ronaldo član, "Save the Children", morala je da se oglasi u javnosti i to demantuje.

"Nedavni izveštaji o Ronaldovom doprinosu nastradalima u Nepalu, preko organizacije 'Save the Children', nisu tačni", rekla je i dodala da je sjajni sportista i veliki humanitarni radnik pomogao, ali na druge načine.

"On je upotrebio svoj glas i uticaj, svoju globalnu popularnost, kako bi ukazao na probleme ranjive dece širom sveta i podigao kolektivnu svest o tome da je njima pomoć neophodna, računajući i decu u Nepalu".

Uistinu, Ronaldo je na svojim Facebook i Twitter profilima, a prate ga desetine miliona ljudi, apelovao na to da se pomogne najugroženijima.

Ni fudbaler, ni portparolka organizacije, nisu govorili o tome koliko je sam Ronaldo uplatio, samo je demantovano da se radi o sumi od sedam miliona evra.

Magazin "Forbs" procenio je Ronaldovu zaradu prošle godine na 69 miliona evra, a od ranije je poznato da je Portugalac novcem pomagao porodice poginulih u katastrofalnom cunamiju koji je 2004. godine pogodio Indoneziju i još nekliko zemalja koje izlaze na Indijski okean, kao i da aktivno učestvovao u mnogim humanitarnim akcijama, globalne i lokalne prirode.

Prošle sezone, Ronaldo je platio oko 70.000 evra za operaciju desetomesečne bebe, što je bio samo jedan takav slučaj u nizu, klubovi u Portugalu, ali i ostalim delovima sveta, od njega često dobijaju sportsku opremu, ali vest o tome da je uplatio sedam miliona evra za stanovnike Nepala – nije tačna.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dodano

15.05.2015 06:47

Prokuzio i on da to ne zavrsi u pravim rukama i da najmanje od toga imaju koristi kojima je ta pomoc namijenjena i potrebna,pomaze covjek direktno ukoliko moze.

ODGOVORITE