Дел Пјеро је све објаснио...!

Из Берлина у Серију Б, из Серије Б у Берлин! Највећа легенда Јувентуса је на дан када се опростио од дреса Старе даме подсетио на пут који је прошао Јувентус.

Фудбал 16.05.2015 | 17:00
Дел Пјеро је све објаснио...!

Радују се Торино, Италија и сви којима је Јувентус у срцу! После 12 година, Јувентус је у финалу Лиге шампиона и покушаће да освоји трећу титулу првака Европе у историји. Последњу су освојили још 1996. године када су у нападу играли Фабрицио Раванели, Ђанлука Вијали и млађани Алесандро Дел Пјеро.

Од тада се мнбого тога десило Јувентусу. Изгубила је Стара дама следећа три финала (Борусија, Реал и Милан), пала је у Калчополи скандалу и завршила у Серији Б. Многи су јој тада окренули леђа, али прави џентлемни попут Алесандра Дел Пјера или Ђанлуиђија Буфона не остављају своју даму када је најтеже.

Прошло је од тада осам година, а Алесандро Дел Пјеро је тачно пре три године, на данашњи дан последњи пут обукао дрес Јувентус. Али је наставио да се радује и пати као да је ту.
„Од берлина до Серије Б, од Саерије Б до Берлина!“, написао је одушевљени Дел Пјеро вечерас на Твитеру прослављајући финале Јувентуса.

И заиста има много симболике. У Берлину 2006. године, Италија је освојила светску титулу, а кичму тима су чинили Јувентусови играчи међу којима су били Дел Пјеро и Буфон.

Сада се Буфон опет враћа у Берлин на место успеха, а уместо Зиданове Француске, покушаће да зачара гол и Месијевој Барселони...

Коментари / 0

Оставите коментар