Del Pjero je sve objasnio...!

Iz Berlina u Seriju B, iz Serije B u Berlin! Najveća legenda Juventusa je na dan kada se oprostio od dresa Stare dame podsetio na put koji je prošao Juventus.

Fudbal 16.05.2015 | 17:00
Del Pjero je sve objasnio...!

Raduju se Torino, Italija i svi kojima je Juventus u srcu! Posle 12 godina, Juventus je u finalu Lige šampiona i pokušaće da osvoji treću titulu prvaka Evrope u istoriji. Poslednju su osvojili još 1996. godine kada su u napadu igrali Fabricio Ravaneli, Đanluka Vijali i mlađani Alesandro Del Pjero.

Od tada se mnbogo toga desilo Juventusu. Izgubila je Stara dama sledeća tri finala (Borusija, Real i Milan), pala je u Kalčopoli skandalu i završila u Seriji B. Mnogi su joj tada okrenuli leđa, ali pravi džentlemni poput Alesandra Del Pjera ili Đanluiđija Bufona ne ostavljaju svoju damu kada je najteže.

Prošlo je od tada osam godina, a Alesandro Del Pjero je tačno pre tri godine, na današnji dan poslednji put obukao dres Juventus. Ali je nastavio da se raduje i pati kao da je tu.
„Od berlina do Serije B, od Saerije B do Berlina!“, napisao je oduševljeni Del Pjero večeras na Tviteru proslavljajući finale Juventusa.

I zaista ima mnogo simbolike. U Berlinu 2006. godine, Italija je osvojila svetsku titulu, a kičmu tima su činili Juventusovi igrači među kojima su bili Del Pjero i Bufon.

Sada se Bufon opet vraća u Berlin na mesto uspeha, a umesto Zidanove Francuske, pokušaće da začara gol i Mesijevoj Barseloni...

Komentari / 0

Ostavite komentar