Добро је! Шпанци неће штрајковати и играју до краја!

Најављени штрајк шпанских фудбалских лига од стране Фудбалског савеза Шпаније (РФЕФ) је суспендован.

Фудбал 14.05.2015 | 18:40
Добро је! Шпанци неће штрајковати и играју до краја!

Врхонви суд Шпаније пресудио је да штрајк најављен за 16. мај не може бити одржан, па ће се сезона у Примери ипак завршити на време.

РФЕФ је желео да штрајком издејствује већи део новца од ТВ права, те више слободе у односу на Министарство спорта. РФЕФ се жали на "учестало мешање" Министарства спорта (ЦСД), националних спортских савета, смене државног секретара за спорт, те расподелу новца.

Проблем у Шпанији у вези са ТВ правима је што највећи клубови Реал и Барселона добијају много већи проценат новца од осталих, за разлику од на пример енглеске Премијер лиге, где се новац дели на основу гледаности и успеха клубова у сезони.

Два кола пре краја Примере, Барселона има четири бода више од Реал Мадрида, а шансу да освоји титулу имаће управо у Мадриду у недељу, у дербију са браниоцем титуле Атлетиком.

Што се тиче Сегунде, Реал Бетис је корак од повратка у елиту, прати га Ђирона на другој позицији која води директно, док се Спортинг Хихон, Реал Ваљадолид, Лас Палмас и Реал Сарагоса налазе на местима која доносе бараж.

Коментари / 0

Оставите коментар