Dobro je! Španci neće štrajkovati i igraju do kraja!

Najavljeni štrajk španskih fudbalskih liga od strane Fudbalskog saveza Španije (RFEF) je suspendovan.

Fudbal 14.05.2015 | 18:40
Dobro je! Španci neće štrajkovati i igraju do kraja!

Vrhonvi sud Španije presudio je da štrajk najavljen za 16. maj ne može biti održan, pa će se sezona u Primeri ipak završiti na vreme.

RFEF je želeo da štrajkom izdejstvuje veći deo novca od TV prava, te više slobode u odnosu na Ministarstvo sporta. RFEF se žali na "učestalo mešanje" Ministarstva sporta (CSD), nacionalnih sportskih saveta, smene državnog sekretara za sport, te raspodelu novca.

Problem u Španiji u vezi sa TV pravima je što najveći klubovi Real i Barselona dobijaju mnogo veći procenat novca od ostalih, za razliku od na primer engleske Premijer lige, gde se novac deli na osnovu gledanosti i uspeha klubova u sezoni.

Dva kola pre kraja Primere, Barselona ima četiri boda više od Real Madrida, a šansu da osvoji titulu imaće upravo u Madridu u nedelju, u derbiju sa braniocem titule Atletikom.

Što se tiče Segunde, Real Betis je korak od povratka u elitu, prati ga Đirona na drugoj poziciji koja vodi direktno, dok se Sporting Hihon, Real Valjadolid, Las Palmas i Real Saragosa nalaze na mestima koja donose baraž.

Komentari / 0

Ostavite komentar