Бејла пљују, а он ''све јачи''!

Најскупљи фудбалер света Гарет Бејл опет је разочарао навијаче Реал Мадрида, одигравши бледо против Јувентуса у реваншу полуфинала Лиге шампиона.

Фудбал 15.05.2015 | 09:20
Бејла пљују, а он ''све јачи''!

Сто милиона евра вредан Велшанин је седам пута претио Ђанлуиђију Буфону, имао је неколико одличних ситуација, али је само једном шутирао у оквир гола.

"Нисам имао среће да постигнем гол. Колико год се трудио, обично једна лопта заврши у мрежу. Нажалост, сада се то није догодило", рекао је Бејл.

Он је целе сезоне био на удару навијача Реала, који му често звижде са трибина због слабог учинка.

"Било је успона и падова, али мислим да сам играо добро ове сезоне. Можда нисам дао голова колико сам желео, али мислим да сам генерално био добар. Моја завршница није била добра, то је нешто на чему ћу да радим за следећу сезону. Оно што ме не убије ојачаће ме. Научићу из ове сезоне", истиче Бејл.

Бејл је постигао 17 голова на 46 утакмица, пет мање него прошле сезоне, па се често спекулише да би на лето могао да се пресели у Манчестер Јунајтед.

Велшанину није било лако када је напуштао Сантјаго Бернабеу у среду увече после елиминације од Јувентуса, навијачи су га жестоко вређали:

Легенда Арсенала Тјери Анри сматра да је Бејл сувише пасиван, да мора бити играч који тражи лопти и носи игру тима.

"Био је веома пасиван, реаговао је уместо да делује. Не можете га критиковати јер није дао гол, али он има капацитет да тражи лопту, да је захтева. Он мора бити тај тим играча", рекао је Анри.

Бивши првак Европе, некадашњи штопер Ливерпула, а сада аналитичар Скај спортса, Џејми Карагер, такође је имао само речи критике за Бејлово залагање.

"Има проблема са самопоуздањем. Роналдо је и даље спринтао по терену и покушавао нешто да уради, док је Бејл био пасиван, чекао је лопту. Он има брзину и снагу, да трчи, прилази саиграчима, покрене публику. Он је џогирао и није тражио лопту", рекао је Карагер.

Карагер сматра да је Бејл играч од кога се очекује да се истакне у најважнијим мечевима, а он то не ради.

"Био је укључен у шансе које је Реал створио, ниједну не можеш назвати стопостотном, али је био један шут главом за који се мора рећи: "Ово је морао да погоди". Очекивања у клубу у који си дошао као најскупљи на свету су да донесеш магичан тренутак у оваквим утакмицама. Велики играчи раде велике ствари у великим моментима. То им је било потребно сад, а он није омогућио", закључио је Карагер.

Коментари / 0

Оставите коментар