Bejla pljuju, a on ''sve jači''!

Najskuplji fudbaler sveta Garet Bejl opet je razočarao navijače Real Madrida, odigravši bledo protiv Juventusa u revanšu polufinala Lige šampiona.

Fudbal 15.05.2015 | 09:20
Bejla pljuju, a on ''sve jači''!

Sto miliona evra vredan Velšanin je sedam puta pretio Đanluiđiju Bufonu, imao je nekoliko odličnih situacija, ali je samo jednom šutirao u okvir gola.

"Nisam imao sreće da postignem gol. Koliko god se trudio, obično jedna lopta završi u mrežu. Nažalost, sada se to nije dogodilo", rekao je Bejl.

On je cele sezone bio na udaru navijača Reala, koji mu često zvižde sa tribina zbog slabog učinka.

"Bilo je uspona i padova, ali mislim da sam igrao dobro ove sezone. Možda nisam dao golova koliko sam želeo, ali mislim da sam generalno bio dobar. Moja završnica nije bila dobra, to je nešto na čemu ću da radim za sledeću sezonu. Ono što me ne ubije ojačaće me. Naučiću iz ove sezone", ističe Bejl.

Bejl je postigao 17 golova na 46 utakmica, pet manje nego prošle sezone, pa se često spekuliše da bi na leto mogao da se preseli u Mančester Junajted.

Velšaninu nije bilo lako kada je napuštao Santjago Bernabeu u sredu uveče posle eliminacije od Juventusa, navijači su ga žestoko vređali:

Legenda Arsenala Tjeri Anri smatra da je Bejl suviše pasivan, da mora biti igrač koji traži lopti i nosi igru tima.

"Bio je veoma pasivan, reagovao je umesto da deluje. Ne možete ga kritikovati jer nije dao gol, ali on ima kapacitet da traži loptu, da je zahteva. On mora biti taj tim igrača", rekao je Anri.

Bivši prvak Evrope, nekadašnji štoper Liverpula, a sada analitičar Skaj sportsa, Džejmi Karager, takođe je imao samo reči kritike za Bejlovo zalaganje.

"Ima problema sa samopouzdanjem. Ronaldo je i dalje sprintao po terenu i pokušavao nešto da uradi, dok je Bejl bio pasivan, čekao je loptu. On ima brzinu i snagu, da trči, prilazi saigračima, pokrene publiku. On je džogirao i nije tražio loptu", rekao je Karager.

Karager smatra da je Bejl igrač od koga se očekuje da se istakne u najvažnijim mečevima, a on to ne radi.

"Bio je uključen u šanse koje je Real stvorio, nijednu ne možeš nazvati stopostotnom, ali je bio jedan šut glavom za koji se mora reći: "Ovo je morao da pogodi". Očekivanja u klubu u koji si došao kao najskuplji na svetu su da doneseš magičan trenutak u ovakvim utakmicama. Veliki igrači rade velike stvari u velikim momentima. To im je bilo potrebno sad, a on nije omogućio", zaključio je Karager.

Komentari / 0

Ostavite komentar