ЛШ: Реал - Јувентус, реакције...

Капитен Јувентуса Ђанлуиђи Буфон рекао је да је судбина то што је ‘Стара дама’ стигла до финала Лиге шампиона, које ће бити одиграно у Берлину. Штопер Реал Мадрида Серхио Рамос каже да његов тим није био довољно концентрисан пред голом и да је Јувентус заслужио пролаз у финале Лиге шампиона. Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри рекао је да је његова екипа заслужила пласман у финале Лиге шампиона. Тренер Реал Мадрида Карло Анчелоти рекао је да је његовој екипи недостајало среће у реванш утакмици полуфинала Лиге шампиона с Јувентусом.

Фудбал 14.05.2015 | 13:40
ЛШ: Реал - Јувентус, реакције...

Торински клуб је укупним резултатом 3:2 елиминисао актуелног шампиона Европе Реал, пошто је после тријумфа на свом терену са 2:1, у Мадриду играо 1:1 са ‘краљевским клубом’.

Јувентус ће се у финалу за титулу борити са Барселоном, 6. јуна, и то у Берлину, где је Буфон са репрезентацијом Италије тријумфовао на Светском првенству 2006. године.

“Све ово ми изгледа као судбина, али је заиста све на крају било као што смо се надали. Али, не смемо да одемо у Берлин као туристи. Отићи ћемо да одиграмо утакмицу која нам свима много значи. Поносан сам на своје саиграче и сав рад који смо уложили у ово наше путовање”, рекао је Буфон.

Буфон је по завршетку утакмице на “Сантјаго Бернабеу” био веома емотиван, а сви су могли да виде да је и заплакао.

“Не добијате шансу да играте финале Лиге шампиона често, зато не можете да га одрадите половично. Морамо да дамо све од себе”, нагласио је Буфон. 

“Тешко је опоравити се од елиминације из ЛШ – ми смо тим који се бори за трофеје и били смо фаворити да одбранимо трофеј“, рекао је Рамос.

После пораза у Торину 2:1, Реал је са Јувентусом ремизирао 1:1 у Мадриду.

“Јувентус је заслужио да прође у финале. После постигнутог гола мислили смо да је све готово. Морамо да честитамо Јувентусу јер су били бољи у ове две утакмице. Нисмо успели да дамо више голова код куће јер нисмо били довољно добри у завршници“.

Реал је од 23. минута водио голом Роналда из пенала који је изнудио Родригес, а изједначио је Алваро Мората у 57. минуту после смушене реакције одбране домаћих.

“После њиховог гола мало смо пали на емотивном плану јер смо до тада играли врло добар меч, а нисмо користили штансе. Није лако вратити се после пораза у првом мечу, али ово мора да нам буде лекција – ако правиш грешке у ЛШ, онда испадаш“, закључио је Рамос.

Реал је наставио проклетство првака Европе, пошто ниједан тим није успео да одбрани титулу откад је уведен формат Лиге шампиона (1992/1993).

Јунак пласмана Јувентуса у финале Лиге шампиона Алваро Мората рекао је да га боле звиждуци навијача Реала, али да ‘Стара дама’ још може да сања.

Мората је донео изједначење 1:1 на гостовању у Мадриду и тако одвео Јувентус у финале, после тријумфа са 2:1 у Торину.

“Пресрећан сам. Првенствено желим да се захвалим навијачима који су били на стадиону и поручујем им да ћемо дати све од себе у финалу. Биће тешко, али можемо то да урадимо против Барселоне у Берлину. Овај клуб није био у финалу Лиге шампиона 12 година, али можемо да наставимо да растемо и сањамо”, рекао је Мората.

Мората је био стрелац за Јувентус у обе утакмице против свог бившег клуба, а због тога је вероватно испраћен са терена звиждуцима навијача Реала.

“Та ситуација је била тешка за мене. Нисам славио, само сам радио свој посао. Играч Јувентуса сам и нисам то заслужио. Посвећујем овај гол својој породици, девојци и навијачима који су увек уз мене. Такође и мом агенту који је имао тежак посао прошлог лета”, истакао је Мората.

"Имам сјајне играче. Ово је било сјајно полуфинале са шансама на обе стране. Мислим да смо могли боље да искористимо прилике у првом полувремену. Заслужили смо место у финалу и надамо се да ћемо тамо одиграти добро", рекао је Алегри.

Јувентус је у реванш мечу полуфинала Лиге шампиона одиграо нерешено с Реал Мадридом и тако укупним резултатом 3:2 елиминисао 'Краљевски' клуб.

"Знао сам како ће се одвијати утакмица и рекао сам момцима да играју храбро и технички добро. Мислим да је за италијански фудбал добро што је један од наших тимова опет у финалу Лиге шампиона.У другом полувремену су они имали две или три изгледне шансе, али је то био случај и са нама. Не могу да приговорим играчима за оно што су приказали", истакао је Алегри.

Јувентус ће се у финалу Лиге шампиона 6. јуна у Берлину састати са Барселоном, која је у полуфиналу укупним резултатом савладала Бајерн Минхен са 5:3.

"Барселона је тим против кога је скоро немогуће играти, али једна ствар је играти двомеч, а друга један меч. Тада је све могуће. У доброј смо форми, они имају невероватан нападачки трио, али уверени смо да у Берлину можемо до трофеја", додао је Алегри.

Јувентус је недавно пре завшетка такмичења у Серији А осигурао трофеј намењен шампиону, а Алегријев тим играће и у финалу Купа Италије против Лација.

"Ми смо у финалу Купа Италије и морамо и за то да се припремимо, јер нам је битно да освојимо трофеј", закључио је Алегри.

"Играли смо најбоље што знамо. Стварали смо шансе, али нисмо имали среће. Пораз у Торину нам је отежао посао вечерас и умањио шансе за пласман. Ако већ треба да кривим некога, онда ћу кривити себе што боље нисам поставио тактику у првом мечу", казао је Анчелоти.

Реал Мадрид је на свом терену у реванш утакмици полуфинала Лиге шампиона одиграо нерешено 1:1 са Јувентусом и укупним резултатом 3:2 елиминисан из даљег такмичења.

На питање новинара да ли ће и следеће сезоне предводити Реал, Анчелоти је рекао да до краја сезоне о томе не жели да прича.

"Не знам да ли остајем у Реалу и следеће сезоне. Остале су нам још две утакмице у 15 дана, а после тога ћу причати са управом", казао је он

Нападач Реала Гарет Бејл је одиграо још једну лошу утакмицу, а Анчелоти је стао у његову одбрану, рекавши да је "одрадио све што је требало за тим".

Штопер Јувентуса Ђорђо Кјелини сматра да његов тим може да победи Барселону у финалу Лиге шампиона.

"Стара дама" је у среду елиминисала браниоца титуле Реал Мадрид, те се пласирала у своје прво финале ЛШ од 2003. године. Јуве је последњи пут шампион Европе био 1996.

"То ће бити најважнији меч у мојој каријери, а претпостављам и осталим играчима. Доказали смо да смо заслужили финале, сада идемо у Берлин уверени да можемо победити јер смо јаки и можемо савладати били кога", рекао је Кјелини.

Јувентус је након победе у Торину 2:1, у Мадриду изборио 1:1 и елиминисао десетоструког првака Европе.

"Била је невероватна ноћ, желимо максимално да уживамо јер се ово не дешава сваког дана", рекао је Кјелини, који је у првом полувремену направио пенал над Хамесом Родригесом.

"На терену је деловало као преоштра одлука, али на успореном снимку изгледа као контакт који може бити пенал", истакао је Италијан.

Јувентус и Барселона ће се 6. јуна у Берлину борити за новог првака Европе.

Кјелеини ће свакако бити у центру пажње у финалу, јер ће му ривал бити Уругвајац Луис Суарес, који га је ујео у дуелу њихових репрезентација на Светском првенству прошлог лета у Бразилу.

Коментари / 0

Оставите коментар