LŠ: Real - Juventus, reakcije...

Kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je sudbina to što je ‘Stara dama’ stigla do finala Lige šampiona, koje će biti odigrano u Berlinu. Štoper Real Madrida Serhio Ramos kaže da njegov tim nije bio dovoljno koncentrisan pred golom i da je Juventus zaslužio prolaz u finale Lige šampiona. Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da je njegova ekipa zaslužila plasman u finale Lige šampiona. Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je njegovoj ekipi nedostajalo sreće u revanš utakmici polufinala Lige šampiona s Juventusom.

Fudbal 14.05.2015 | 13:40
LŠ: Real - Juventus, reakcije...

Torinski klub je ukupnim rezultatom 3:2 eliminisao aktuelnog šampiona Evrope Real, pošto je posle trijumfa na svom terenu sa 2:1, u Madridu igrao 1:1 sa ‘kraljevskim klubom’.

Juventus će se u finalu za titulu boriti sa Barselonom, 6. juna, i to u Berlinu, gde je Bufon sa reprezentacijom Italije trijumfovao na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

“Sve ovo mi izgleda kao sudbina, ali je zaista sve na kraju bilo kao što smo se nadali. Ali, ne smemo da odemo u Berlin kao turisti. Otići ćemo da odigramo utakmicu koja nam svima mnogo znači. Ponosan sam na svoje saigrače i sav rad koji smo uložili u ovo naše putovanje”, rekao je Bufon.

Bufon je po završetku utakmice na “Santjago Bernabeu” bio veoma emotivan, a svi su mogli da vide da je i zaplakao.

“Ne dobijate šansu da igrate finale Lige šampiona često, zato ne možete da ga odradite polovično. Moramo da damo sve od sebe”, naglasio je Bufon. 

“Teško je oporaviti se od eliminacije iz LŠ – mi smo tim koji se bori za trofeje i bili smo favoriti da odbranimo trofej“, rekao je Ramos.

Posle poraza u Torinu 2:1, Real je sa Juventusom remizirao 1:1 u Madridu.

“Juventus je zaslužio da prođe u finale. Posle postignutog gola mislili smo da je sve gotovo. Moramo da čestitamo Juventusu jer su bili bolji u ove dve utakmice. Nismo uspeli da damo više golova kod kuće jer nismo bili dovoljno dobri u završnici“.

Real je od 23. minuta vodio golom Ronalda iz penala koji je iznudio Rodriges, a izjednačio je Alvaro Morata u 57. minutu posle smušene reakcije odbrane domaćih.

“Posle njihovog gola malo smo pali na emotivnom planu jer smo do tada igrali vrlo dobar meč, a nismo koristili štanse. Nije lako vratiti se posle poraza u prvom meču, ali ovo mora da nam bude lekcija – ako praviš greške u LŠ, onda ispadaš“, zaključio je Ramos.

Real je nastavio prokletstvo prvaka Evrope, pošto nijedan tim nije uspeo da odbrani titulu otkad je uveden format Lige šampiona (1992/1993).

Junak plasmana Juventusa u finale Lige šampiona Alvaro Morata rekao je da ga bole zvižduci navijača Reala, ali da ‘Stara dama’ još može da sanja.

Morata je doneo izjednačenje 1:1 na gostovanju u Madridu i tako odveo Juventus u finale, posle trijumfa sa 2:1 u Torinu.

“Presrećan sam. Prvenstveno želim da se zahvalim navijačima koji su bili na stadionu i poručujem im da ćemo dati sve od sebe u finalu. Biće teško, ali možemo to da uradimo protiv Barselone u Berlinu. Ovaj klub nije bio u finalu Lige šampiona 12 godina, ali možemo da nastavimo da rastemo i sanjamo”, rekao je Morata.

Morata je bio strelac za Juventus u obe utakmice protiv svog bivšeg kluba, a zbog toga je verovatno ispraćen sa terena zvižducima navijača Reala.

“Ta situacija je bila teška za mene. Nisam slavio, samo sam radio svoj posao. Igrač Juventusa sam i nisam to zaslužio. Posvećujem ovaj gol svojoj porodici, devojci i navijačima koji su uvek uz mene. Takođe i mom agentu koji je imao težak posao prošlog leta”, istakao je Morata.

"Imam sjajne igrače. Ovo je bilo sjajno polufinale sa šansama na obe strane. Mislim da smo mogli bolje da iskoristimo prilike u prvom poluvremenu. Zaslužili smo mesto u finalu i nadamo se da ćemo tamo odigrati dobro", rekao je Alegri.

Juventus je u revanš meču polufinala Lige šampiona odigrao nerešeno s Real Madridom i tako ukupnim rezultatom 3:2 eliminisao 'Kraljevski' klub.

"Znao sam kako će se odvijati utakmica i rekao sam momcima da igraju hrabro i tehnički dobro. Mislim da je za italijanski fudbal dobro što je jedan od naših timova opet u finalu Lige šampiona.U drugom poluvremenu su oni imali dve ili tri izgledne šanse, ali je to bio slučaj i sa nama. Ne mogu da prigovorim igračima za ono što su prikazali", istakao je Alegri.

Juventus će se u finalu Lige šampiona 6. juna u Berlinu sastati sa Barselonom, koja je u polufinalu ukupnim rezultatom savladala Bajern Minhen sa 5:3.

"Barselona je tim protiv koga je skoro nemoguće igrati, ali jedna stvar je igrati dvomeč, a druga jedan meč. Tada je sve moguće. U dobroj smo formi, oni imaju neverovatan napadački trio, ali uvereni smo da u Berlinu možemo do trofeja", dodao je Alegri.

Juventus je nedavno pre zavšetka takmičenja u Seriji A osigurao trofej namenjen šampionu, a Alegrijev tim igraće i u finalu Kupa Italije protiv Lacija.

"Mi smo u finalu Kupa Italije i moramo i za to da se pripremimo, jer nam je bitno da osvojimo trofej", zaključio je Alegri.

"Igrali smo najbolje što znamo. Stvarali smo šanse, ali nismo imali sreće. Poraz u Torinu nam je otežao posao večeras i umanjio šanse za plasman. Ako već treba da krivim nekoga, onda ću kriviti sebe što bolje nisam postavio taktiku u prvom meču", kazao je Ančeloti.

Real Madrid je na svom terenu u revanš utakmici polufinala Lige šampiona odigrao nerešeno 1:1 sa Juventusom i ukupnim rezultatom 3:2 eliminisan iz daljeg takmičenja.

Na pitanje novinara da li će i sledeće sezone predvoditi Real, Ančeloti je rekao da do kraja sezone o tome ne želi da priča.

"Ne znam da li ostajem u Realu i sledeće sezone. Ostale su nam još dve utakmice u 15 dana, a posle toga ću pričati sa upravom", kazao je on

Napadač Reala Garet Bejl je odigrao još jednu lošu utakmicu, a Ančeloti je stao u njegovu odbranu, rekavši da je "odradio sve što je trebalo za tim".

Štoper Juventusa Đorđo Kjelini smatra da njegov tim može da pobedi Barselonu u finalu Lige šampiona.

"Stara dama" je u sredu eliminisala branioca titule Real Madrid, te se plasirala u svoje prvo finale LŠ od 2003. godine. Juve je poslednji put šampion Evrope bio 1996.

"To će biti najvažniji meč u mojoj karijeri, a pretpostavljam i ostalim igračima. Dokazali smo da smo zaslužili finale, sada idemo u Berlin uvereni da možemo pobediti jer smo jaki i možemo savladati bili koga", rekao je Kjelini.

Juventus je nakon pobede u Torinu 2:1, u Madridu izborio 1:1 i eliminisao desetostrukog prvaka Evrope.

"Bila je neverovatna noć, želimo maksimalno da uživamo jer se ovo ne dešava svakog dana", rekao je Kjelini, koji je u prvom poluvremenu napravio penal nad Hamesom Rodrigesom.

"Na terenu je delovalo kao preoštra odluka, ali na usporenom snimku izgleda kao kontakt koji može biti penal", istakao je Italijan.

Juventus i Barselona će se 6. juna u Berlinu boriti za novog prvaka Evrope.

Kjeleini će svakako biti u centru pažnje u finalu, jer će mu rival biti Urugvajac Luis Suares, koji ga je ujeo u duelu njihovih reprezentacija na Svetskom prvenstvu prošlog leta u Brazilu.

Komentari / 0

Ostavite komentar