Биће продужен рок за легализацију објеката

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић најавила је да ће још двије године бити продужен рок за подношење захтјева за легализацију бесправно изграђених објеката.

Република Српска 14.05.2015 | 22:51
Биће продужен рок за легализацију објеката

Голићева је подсјетила да су одлуком Уставног суда оспорене одредбе које се односе на повластице за одређене социјалне категорије, због чега ова популација није могла остварити своје право.

Она је напоменула да су представници удружења и организација борачких категорија тражили да им се законски омогуће одређени попусти, те да рок буде продужен још за двије године.

"Ту има проблема и због имовинско-правних односа, неријешеног статуса земљишта. Надамо се да ће у том периоду бити ријешени и ови проблеми", рекла је Голићева новинарима у Бањалуци.

Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић сматра да је добро што ће рок за подношење захтјева за легализацију бити продужен, посебно што се размишља о социјалном моменту у овом процесу.

"Вјерујем да ће Министарство предложити рјешење којим ће суграђани бити задовољни", рекла је Бркићева. Рок за легализацију бесправно изграђених објеката требало је да истекне 24. маја.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Градјевинац...

14.05.2015 12:05

Хвала на продузењу рока за легализацију, али обичним радницима је то прескупо. Дозволе и папири су прескупи.Као да легализујем у Берлину.Треба да буде паушално и сви би то урадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

14.05.2015 12:31

ПРОДУЖЕН РОК ЗА БЕСПРАВНУ ИЗГРАДЊУ. НИЈЕ ВЛАСТИ СТАЛО ДО СИРОТИЊЕ И ИЗБЈЕГЛИЦА ВЕЋ ДО ЛУКСУЗНИХ И СКУПИХ ГРАЂЕВИНА.

ОДГОВОРИТЕ