Biće produžen rok za legalizaciju objekata

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je da će još dvije godine biti produžen rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Republika Srpska 14.05.2015 | 22:51
Biće produžen rok za legalizaciju objekata

Golićeva je podsjetila da su odlukom Ustavnog suda osporene odredbe koje se odnose na povlastice za određene socijalne kategorije, zbog čega ova populacija nije mogla ostvariti svoje pravo.

Ona je napomenula da su predstavnici udruženja i organizacija boračkih kategorija tražili da im se zakonski omoguće određeni popusti, te da rok bude produžen još za dvije godine.

"Tu ima problema i zbog imovinsko-pravnih odnosa, neriješenog statusa zemljišta. Nadamo se da će u tom periodu biti riješeni i ovi problemi", rekla je Golićeva novinarima u Banjaluci.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić smatra da je dobro što će rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju biti produžen, posebno što se razmišlja o socijalnom momentu u ovom procesu.

"Vjerujem da će Ministarstvo predložiti rješenje kojim će sugrađani biti zadovoljni", rekla je Brkićeva. Rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata trebalo je da istekne 24. maja.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gradjevinac...

14.05.2015 12:05

Hvala na produzenju roka za legalizaciju, ali običnim radnicima je to preskupo. Dozvole i papiri su preskupi.Kao da legalizujem u Berlinu.Treba da bude paušalno i svi bi to uradili.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

14.05.2015 12:31

PRODUŽEN ROK ZA BESPRAVNU IZGRADNJU. NIJE VLASTI STALO DO SIROTINJE I IZBJEGLICA VEĆ DO LUKSUZNIH I SKUPIH GRAĐEVINA.

ODGOVORITE