Због ових навика сте стално уморни

Умор и исцрпљеност мучи готово све људе који раде, имају много обавеза и породицу, али понекад се малим променама може доста постићи.

Здравље 14.05.2015 | 08:04
Због ових навика сте стално уморни

Ако и ви спадате међу оне који већ по подне осећају да су спремни за спавање, покушајте да промените неке навике које вас несвесно оптерећују и исцрпљују из дана у дан.

Вести, вести и још - вести

Знате да је стрес један од највећих исцрпљивача енергије, а уз листу задатака и остале проблеме, можда вас несвесно узрујавају и вести. Истраживање на универзитету Монтреал показало је како детаљно праћење свих вести, посебно оних лоших и депримирајућих, подстиче стрес. Научници су закључили како се то више одражава на жене, које их интензивније доживљавају и дуже памте.

Не користите паузу на послу

Научници на универзитету Рочестер дошли су до закључка да није добро не користити паузу на послу. Ако сте међу онима који чак и ручају за рачунаром, време је да промените ту лошу навику. Двадесетак минута на ваздуху даће вам више енергије па ћете бити продуктивнији и задовољнији. А студија са универзитета Мичиген показала је пак да нам могу помоћи чак и фотографије природе на радном столу.

Како се држите

Правилно држање није важно само за здравље леђа, већ утиче и на ниво енергије и мозак. Више је студија показало како лоше држање и погрбљено седење доводи до негативних мисли и слабијег рада мозга. Равно и правилно држање делује на позитиван рад мозга. Студија са Харварда доказала је да нас став у којем стојимо може подстаћи на позитивне мисли и хранити нам самопоуздање. Станите на два минута у став са рукама попут лика Wондер Wоман и могуће је смањити раст хормона стреса кортизола.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар