Илићева 10. титула са Партизаном!

Капитен Партизана Саша Илић освојио је десету титулу националног првака са црно-белима.

Фудбал 14.05.2015 | 15:20
Илићева 10. титула са Партизаном!

Фудбалер рођен 1977. године у Пожаревцу израстао је у једну од највећих легенди Партизана – дрес београдског великана носио је је од 1996. до 2005. године у првом маху, а сада је у клубу од 2010. године.

Прву титулу са црно-белима освојио је пре скоро двадесет година, у сезони 1996/1997, а и 18 година касније био је незамењив део тима који је обрадовао донео радост навијачима. Од 13 сезона које је завршио у Партизану, Илић је десет пута био првак, а три пута је био други.

"Ово ми је десета титула у Партизану и то је изванредан податак, са којим мало фудбалера може да се подичи. Идем и на 11. титулу. Не могу да кажем која ми је најдража, свака ми је драга на свој начин. Сад изгледа као да је ова лако освојена, јер имамо 11 бодова више, али морам да признам да је у појединим тренуцима било баш тешко", казао је Илић.

Током година Илић је постао икона клуба, навијачи су му смислили песму “Један је Илић капитен“, осликан је и на бројним графитима, а у изјавама је увек био одмерен, чиме је заслужио и поштовање навијача Црвене звезде.

У каријери је још играо за Селту, Галатасарај, Салцбург и Ларису, а дрес националног тима носио је 37 пута.

Коментари / 0

Оставите коментар