Ilićeva 10. titula sa Partizanom!

Kapiten Partizana Saša Ilić osvojio je desetu titulu nacionalnog prvaka sa crno-belima.

Fudbal 14.05.2015 | 15:20
Ilićeva 10. titula sa Partizanom!

Fudbaler rođen 1977. godine u Požarevcu izrastao je u jednu od najvećih legendi Partizana – dres beogradskog velikana nosio je je od 1996. do 2005. godine u prvom mahu, a sada je u klubu od 2010. godine.

Prvu titulu sa crno-belima osvojio je pre skoro dvadeset godina, u sezoni 1996/1997, a i 18 godina kasnije bio je nezamenjiv deo tima koji je obradovao doneo radost navijačima. Od 13 sezona koje je završio u Partizanu, Ilić je deset puta bio prvak, a tri puta je bio drugi.

"Ovo mi je deseta titula u Partizanu i to je izvanredan podatak, sa kojim malo fudbalera može da se podiči. Idem i na 11. titulu. Ne mogu da kažem koja mi je najdraža, svaka mi je draga na svoj način. Sad izgleda kao da je ova lako osvojena, jer imamo 11 bodova više, ali moram da priznam da je u pojedinim trenucima bilo baš teško", kazao je Ilić.

Tokom godina Ilić je postao ikona kluba, navijači su mu smislili pesmu “Jedan je Ilić kapiten“, oslikan je i na brojnim grafitima, a u izjavama je uvek bio odmeren, čime je zaslužio i poštovanje navijača Crvene zvezde.

U karijeri je još igrao za Seltu, Galatasaraj, Salcburg i Larisu, a dres nacionalnog tima nosio je 37 puta.

Komentari / 0

Ostavite komentar