ПЛ БиХ: Фаворити сигурни, сем Широког, порази Сембераца!

На шест уводних утакмица 27. кола Премијер лиге БиХ фаворити су остварили очекиване побједе, док ће борба за опстанак бити изузетно занимљива до посљедњег кола. Широком Бријегу само бод против Олимпика, "петарда" Зрињског.

Фудбал 13.05.2015 | 21:20
ПЛ БиХ: Фаворити сигурни, сем Широког, порази Сембераца!

На премијерлигашким теренима одиграно је првих шест утакмица 27. кола, а фаворити нису дозволили изненађења. Екипе које се боре за титулу и излазак на међународну сцену забиљежиле су сигурне тријумфе, док су исто учинили и тимови који се боре за опстанак у бх. елити.

Слобода је против Борца стигла до рутинског тријумфа, већ на самом старту сусрета.

Перица Иветић у 3. минуту добро је шутирао са дистанце, али је Бранислав Ружић успио да одбрани и лопту пошаље у корнер. Након центаршута Зајка Зебе из угла, сјајно је реаговао Сулејман Крпић и затресао мрежу Борца за 1:0.

Само десет минута касније на семафору је 2:0. Одличну акцију домаћих, те слабу реакцију голмана Борца Бранислава Ружића, искористио је Мухамед Мујић и подуплао предност Тузлака.

Мало ко је на лијепо испуњеном стадиону у Тузли мислио да ће овим резлтатом бити окончан меч, али до краја сусрета, у којем бодови нису били битни нити једној екипи и у којем се играло само за престиж, није више било погодака.

Жељезничар је остварио најубједљивијиу побједу у овом колу, против Младости. Огњен Ђелмић искористио је асистенцију првог стријелца лиге Риада Бајића и довео Сарајлије до предности у 13. минуту, да би већ у 17. минуту асистент код првог гола Бајић погодио за 2:0.
Само пет минута у наставку било је довољно момцима са "Грбавице" за трећи погодак. Мрежу тима из Велике Обарске затресао је млади Амир Хаџиахметовић. У 80. минуту Анес Нуспахић постигао је свој први гол у плавом дресу и поставио коначних 4:0.

Велики преокрет виђен је у Витезу. Гости су повели голом Риада Демића у 13. минуту, али је славље "рођених" кратко трајало. Прелијепим голом Марко Басара изједначио је на 1:1. У наставку потпуни преокрет. Играча више (Анел Хебибовић искључен у 55. минуту) Витежани су искористили у 72. минуту. Антон Пињух погодио је за 2:1. Побједу домаћих у 84. минуту овјерио је Армин Капетан повисивши на 3:1.

Лидер премијерлигашког каравана Сарајево је остварило сигуран тријумф у Угљевику. До предности је тим Џенана Ушчуплића стигао у 16. минуту, а стријелац је био Ахмад Каласи, да би два гола предности донио Крсте Велковски двадесетак минута прије краја меча и осигурао бордо тиму мирнију завршницу, у којој се мреже више нису тресле.

Веома занимљив меч одигран је у Градачцу, гдје су домаћи до побједе стигли у смирај меча. Мирко Спасојевић у финишу првог полувремена довео је Звијезду Градачац до вођства у дербију зачеља против Дрине. Тај резултат гласио је до 85. минута, када је Дамир Мемовић донио изједначење Зворничанима. Ипак, да три бода остану на "Бања Илиџи", побринуо се још једном Спасојевић, који је дубоко у судијској надокнади погодио за 2:1.

Челик је стигао до комплетног плијена у Источном Сарајеву против Славије. Једини погодак у 59. минуту постигао је Марин Поповић.

Широкобријежани полако губе трку за шампионску круну. Бод са "Пецаре" однио је Олимпик (1:1) и тако направио одличну увертиру пред двомеч финала Купа БиХ, у којем ће се за трофеј борити управо ове двије екипе.

Широки Бријег водио је од 75. минута голом свог најбољег стријелца, Бразилца Вагнера Сантоса Лага, али је бод најмлађем сарајевском премијерлигашу донио његов земљак Фигуеиредо Переира Стефан два минута прије краја меча.

У посљедњем мечу Зрињски је декласирао Травник 5:0.

РЕЗУЛТАТИ 27. КОЛА:

Звијезда Градачац - Дрина 2:1 (1:0)
/Спасојевић 45, 94 - Мемовић 85/

Слобода - Борац 2:0 (2:0)
/Крпић 3, Мујић 11/

Витез - Вележ 3:1 (1:1)
/Басара 22, Пињух 72, Капетан 84 - Демић 13/

Жељезничар - Младост 4:0 (2:0)
/Ђелмић 13, Бајић 17, Хаџиахметовић 49, Нуспахић 80/

Радник - Сарајево 0:2 (0:1)
/Каласи 16, Велкоски 71/

Славија - Челик 0:1 (0:0)
/Поповић 59/
Широки Бријег - Олимпик 1:1 (0:0)
/Вагнер 75 - Стефан 88/

Зрињски - Травник 5:0 (3:0)

ТАБЕЛА: Сарајево 59, Жељезничар 58, Зрињски 54, Широки Бријег 53, Олимпик 43, Борац 43, Челик 38, Вележ 35, Слобода 34, Радник 27, Славија 26, Витез 26, Дрина 25, Травник 25, Младост 22, Звијезда Градачац 21.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Искрено

13.05.2015 19:49

Овај БН право добре интернет новине право су добро и опширно пренијели дешавања из премиер лиге БиХ у данашњем 27 колу

ОДГОВОРИТЕ