PL BiH: Favoriti sigurni, sem Širokog, porazi Semberaca!

Na šest uvodnih utakmica 27. kola Premijer lige BiH favoriti su ostvarili očekivane pobjede, dok će borba za opstanak biti izuzetno zanimljiva do posljednjeg kola. Širokom Brijegu samo bod protiv Olimpika, "petarda" Zrinjskog.

Fudbal 13.05.2015 | 21:20
PL BiH: Favoriti sigurni, sem Širokog, porazi Semberaca!

Na premijerligaškim terenima odigrano je prvih šest utakmica 27. kola, a favoriti nisu dozvolili iznenađenja. Ekipe koje se bore za titulu i izlazak na međunarodnu scenu zabilježile su sigurne trijumfe, dok su isto učinili i timovi koji se bore za opstanak u bh. eliti.

Sloboda je protiv Borca stigla do rutinskog trijumfa, već na samom startu susreta.

Perica Ivetić u 3. minutu dobro je šutirao sa distance, ali je Branislav Ružić uspio da odbrani i loptu pošalje u korner. Nakon centaršuta Zajka Zebe iz ugla, sjajno je reagovao Sulejman Krpić i zatresao mrežu Borca za 1:0.

Samo deset minuta kasnije na semaforu je 2:0. Odličnu akciju domaćih, te slabu reakciju golmana Borca Branislava Ružića, iskoristio je Muhamed Mujić i poduplao prednost Tuzlaka.

Malo ko je na lijepo ispunjenom stadionu u Tuzli mislio da će ovim rezltatom biti okončan meč, ali do kraja susreta, u kojem bodovi nisu bili bitni niti jednoj ekipi i u kojem se igralo samo za prestiž, nije više bilo pogodaka.

Željezničar je ostvario najubjedljivijiu pobjedu u ovom kolu, protiv Mladosti. Ognjen Đelmić iskoristio je asistenciju prvog strijelca lige Riada Bajića i doveo Sarajlije do prednosti u 13. minutu, da bi već u 17. minutu asistent kod prvog gola Bajić pogodio za 2:0.
Samo pet minuta u nastavku bilo je dovoljno momcima sa "Grbavice" za treći pogodak. Mrežu tima iz Velike Obarske zatresao je mladi Amir Hadžiahmetović. U 80. minutu Anes Nuspahić postigao je svoj prvi gol u plavom dresu i postavio konačnih 4:0.

Veliki preokret viđen je u Vitezu. Gosti su poveli golom Riada Demića u 13. minutu, ali je slavlje "rođenih" kratko trajalo. Prelijepim golom Marko Basara izjednačio je na 1:1. U nastavku potpuni preokret. Igrača više (Anel Hebibović isključen u 55. minutu) Vitežani su iskoristili u 72. minutu. Anton Pinjuh pogodio je za 2:1. Pobjedu domaćih u 84. minutu ovjerio je Armin Kapetan povisivši na 3:1.

Lider premijerligaškog karavana Sarajevo je ostvarilo siguran trijumf u Ugljeviku. Do prednosti je tim Dženana Uščuplića stigao u 16. minutu, a strijelac je bio Ahmad Kalasi, da bi dva gola prednosti donio Krste Velkovski dvadesetak minuta prije kraja meča i osigurao bordo timu mirniju završnicu, u kojoj se mreže više nisu tresle.

Veoma zanimljiv meč odigran je u Gradačcu, gdje su domaći do pobjede stigli u smiraj meča. Mirko Spasojević u finišu prvog poluvremena doveo je Zvijezdu Gradačac do vođstva u derbiju začelja protiv Drine. Taj rezultat glasio je do 85. minuta, kada je Damir Memović donio izjednačenje Zvorničanima. Ipak, da tri boda ostanu na "Banja Ilidži", pobrinuo se još jednom Spasojević, koji je duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio za 2:1.

Čelik je stigao do kompletnog plijena u Istočnom Sarajevu protiv Slavije. Jedini pogodak u 59. minutu postigao je Marin Popović.

Širokobriježani polako gube trku za šampionsku krunu. Bod sa "Pecare" odnio je Olimpik (1:1) i tako napravio odličnu uvertiru pred dvomeč finala Kupa BiH, u kojem će se za trofej boriti upravo ove dvije ekipe.

Široki Brijeg vodio je od 75. minuta golom svog najboljeg strijelca, Brazilca Vagnera Santosa Laga, ali je bod najmlađem sarajevskom premijerligašu donio njegov zemljak Figueiredo Pereira Stefan dva minuta prije kraja meča.

U posljednjem meču Zrinjski je deklasirao Travnik 5:0.

REZULTATI 27. KOLA:

Zvijezda Gradačac - Drina 2:1 (1:0)
/Spasojević 45, 94 - Memović 85/

Sloboda - Borac 2:0 (2:0)
/Krpić 3, Mujić 11/

Vitez - Velež 3:1 (1:1)
/Basara 22, Pinjuh 72, Kapetan 84 - Demić 13/

Željezničar - Mladost 4:0 (2:0)
/Đelmić 13, Bajić 17, Hadžiahmetović 49, Nuspahić 80/

Radnik - Sarajevo 0:2 (0:1)
/Kalasi 16, Velkoski 71/

Slavija - Čelik 0:1 (0:0)
/Popović 59/
Široki Brijeg - Olimpik 1:1 (0:0)
/Vagner 75 - Stefan 88/

Zrinjski - Travnik 5:0 (3:0)

TABELA: Sarajevo 59, Željezničar 58, Zrinjski 54, Široki Brijeg 53, Olimpik 43, Borac 43, Čelik 38, Velež 35, Sloboda 34, Radnik 27, Slavija 26, Vitez 26, Drina 25, Travnik 25, Mladost 22, Zvijezda Gradačac 21.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Iskreno

13.05.2015 19:49

Ovaj BN pravo dobre internet novine pravo su dobro i opširno prenijeli dešavanja iz premier lige BiH u današnjem 27 kolu

ODGOVORITE