Партизан на корак од титуле!

Партизан победио на петерце 13:12! Црно-бели воде у финалној серији 2-0! Слободан Соро ушао у игру током пенал-серије и са две одбране донео Партизану други тријумф.

Остали спортови 13.05.2015 | 20:00
Партизан на корак од титуле!

Ух, каква драма на Бањици!

Партизан је, изгледа, навикао своје навијаче ове сезоне да их доводи до лудила.

Партизан - Раднички 13:12 на петерце (после четири четвртине резултат је био 7:7). Сада Партизан води 2-0 у финалној серији и треба му још једна победа за титулу. Наредна утакмица биће одиграна у суботу, 16. маја у Крагујевцу (а четврта и пета, ако буде потребно, 20. и 23. маја).

Црно-бели су били у константном вођству, имали су и и два гола предности, али је Раднички преокренуо у трећој четвртини и повео 6:5. У последњој четвртини, Партизан је стигао +2 (5:7) и тако је завршена последња четвртина - 7:7.

Одлучивали су петерци.

Раднички је одмах имао предност јер је голман Живојиновић одбранио ударац Душана Мандића (који је, иначе, сјајно почео меч и постигао три водећа гола за Партизан на мечу). Одлучио је Владимир Вујасиновић да током средине пенал-серије на гол пошаље "Бразилца" Слободана Сора уместо Димитрија Ристичевића.

Испоставило се - потез утакмице!

Соро је најпре одбранио ударац свом некадашњем саиграчу из репрезентације Александрау Ћирићу, а потом је зауставио и ударац Срђана Вуксановића.

ТОК УТАКМИЦЕ:

- ПРВА ЧЕТВРТИНА -

Првих неколико минута без гола, а онда је Партизан имао играча више. И није га искористио.

Ову сушу у головима прекинуо је капитен Партизана Душан Мандић у свом стилу - 1:0.

И онда поново Мандић, силан ударац - 2:0.

Тек у шестом минуту прве четвртине, Раднички је дао гол и то у ситуацији са играчем више. Стрелац за 1:2 био је Срђан Вуксановић. Крагујевчани су потом имали шансу за изједначење, опет играча више, али су се слабо организовали. Остало је 2:1 за Партизан.

- ДРУГА ЧЕТВРТИНА -

Други период игре почео је нападом са играчем више за Партизан, али опет нема гола.

Зато је на другој страни, Раднички успео да постигне гол за 2:2. Опет Срђан Вуксановић.

Незаустављиви Душан Мандић! Његов нови, трећи гол за ново вођство Партизана - 3:2.

Раднички потом не користи напад са играчем више, а Партизан је узвратио свом силином - сјајан гол Николе Јакшића и опет је +2 за црно-беле, 4:2.

Успева Раднички опет да смањи, опет у ситуацији са играчем више - 3:4, стрелац Марко Петковић. Потом контра Крагујевчана, али пречка спашава црно-беле.

Партизан је потом дао гол, али је поништен због "офсајда", тачније због правила два метра. Међутим, у наредном нападу, Партизан успева да реализује играча више - опет је +2. Партизан води 5:3.

Узвраћа Раднички, "бомба" МИлоша Миличића за 4:5.

Раднички потом није искористио две прилике за изједначење. Партизан је и даље на +1.

- ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА -

Пресликан почетак друге четтвртине, само на другој страни. Раднички је имао играча више, али без реализације. У Наредном нападу статива спасава Раднички. Крагујевчани врло лоше играју са играчем више, нова пропуштена шанса. И потом још једна!

Партизан се реванширао Крагујевчанима - у промашајима са играчем више.

После много промашаја и неефикасне игре, Раднички је постигао гол за 5:5. Стрелац Иван Басара.

Партизан пропушта шансу да врати вођство - још један нереализован играч више за црно-беле. А то кажњава Раднички, који је на другој страни имао играча више. Раднички је први пут у мечу повео 6:5, стрелац је био Миличић.

- ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА -

Петерац за Раднички и 7:5. Прецизан је био Марко Петковић.

Партизан је потпуно стао у нападу, ништа не функционише од треће четвртине... Могао је Раднички и до +3, али опет не користи играча више.

Петерац за Партизан, након што је Немања Вицо "окренуо" чувара. НИкола Јакшић смањује на 6:7. Црно-бели су имали шансу за изједначење, али се Раднички одбранио са играчем више. Партизан је у животу, одбранио се у ситуацији са играчем мање, а онда зарадио играча више у нападу.

Изједначење - 7:7, гол Гаврила Суботића!

Раднички је промашио напад са још једним играчем више. Голман Партизана Ристичевић је одбранио ударац Миличића, а Партизан је имао мало времена за последњи напад.

Одлучили су петерци.

Коментари / 0

Оставите коментар