Partizan na korak od titule!

Partizan pobedio na peterce 13:12! Crno-beli vode u finalnoj seriji 2-0! Slobodan Soro ušao u igru tokom penal-serije i sa dve odbrane doneo Partizanu drugi trijumf.

Ostali sportovi 13.05.2015 | 20:00
Partizan na korak od titule!

Uh, kakva drama na Banjici!

Partizan je, izgleda, navikao svoje navijače ove sezone da ih dovodi do ludila.

Partizan - Radnički 13:12 na peterce (posle četiri četvrtine rezultat je bio 7:7). Sada Partizan vodi 2-0 u finalnoj seriji i treba mu još jedna pobeda za titulu. Naredna utakmica biće odigrana u subotu, 16. maja u Kragujevcu (a četvrta i peta, ako bude potrebno, 20. i 23. maja).

Crno-beli su bili u konstantnom vođstvu, imali su i i dva gola prednosti, ali je Radnički preokrenuo u trećoj četvrtini i poveo 6:5. U poslednjoj četvrtini, Partizan je stigao +2 (5:7) i tako je završena poslednja četvrtina - 7:7.

Odlučivali su peterci.

Radnički je odmah imao prednost jer je golman Živojinović odbranio udarac Dušana Mandića (koji je, inače, sjajno počeo meč i postigao tri vodeća gola za Partizan na meču). Odlučio je Vladimir Vujasinović da tokom sredine penal-serije na gol pošalje "Brazilca" Slobodana Sora umesto Dimitrija Rističevića.

Ispostavilo se - potez utakmice!

Soro je najpre odbranio udarac svom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije Aleksandrau Ćiriću, a potom je zaustavio i udarac Srđana Vuksanovića.

TOK UTAKMICE:

- PRVA ČETVRTINA -

Prvih nekoliko minuta bez gola, a onda je Partizan imao igrača više. I nije ga iskoristio.

Ovu sušu u golovima prekinuo je kapiten Partizana Dušan Mandić u svom stilu - 1:0.

I onda ponovo Mandić, silan udarac - 2:0.

Tek u šestom minutu prve četvrtine, Radnički je dao gol i to u situaciji sa igračem više. Strelac za 1:2 bio je Srđan Vuksanović. Kragujevčani su potom imali šansu za izjednačenje, opet igrača više, ali su se slabo organizovali. Ostalo je 2:1 za Partizan.

- DRUGA ČETVRTINA -

Drugi period igre počeo je napadom sa igračem više za Partizan, ali opet nema gola.

Zato je na drugoj strani, Radnički uspeo da postigne gol za 2:2. Opet Srđan Vuksanović.

Nezaustavljivi Dušan Mandić! Njegov novi, treći gol za novo vođstvo Partizana - 3:2.

Radnički potom ne koristi napad sa igračem više, a Partizan je uzvratio svom silinom - sjajan gol Nikole Jakšića i opet je +2 za crno-bele, 4:2.

Uspeva Radnički opet da smanji, opet u situaciji sa igračem više - 3:4, strelac Marko Petković. Potom kontra Kragujevčana, ali prečka spašava crno-bele.

Partizan je potom dao gol, ali je poništen zbog "ofsajda", tačnije zbog pravila dva metra. Međutim, u narednom napadu, Partizan uspeva da realizuje igrača više - opet je +2. Partizan vodi 5:3.

Uzvraća Radnički, "bomba" MIloša Miličića za 4:5.

Radnički potom nije iskoristio dve prilike za izjednačenje. Partizan je i dalje na +1.

- TREĆA ČETVRTINA -

Preslikan početak druge čettvrtine, samo na drugoj strani. Radnički je imao igrača više, ali bez realizacije. U Narednom napadu stativa spasava Radnički. Kragujevčani vrlo loše igraju sa igračem više, nova propuštena šansa. I potom još jedna!

Partizan se revanširao Kragujevčanima - u promašajima sa igračem više.

Posle mnogo promašaja i neefikasne igre, Radnički je postigao gol za 5:5. Strelac Ivan Basara.

Partizan propušta šansu da vrati vođstvo - još jedan nerealizovan igrač više za crno-bele. A to kažnjava Radnički, koji je na drugoj strani imao igrača više. Radnički je prvi put u meču poveo 6:5, strelac je bio Miličić.

- ČETVRTA ČETVRTINA -

Peterac za Radnički i 7:5. Precizan je bio Marko Petković.

Partizan je potpuno stao u napadu, ništa ne funkcioniše od treće četvrtine... Mogao je Radnički i do +3, ali opet ne koristi igrača više.

Peterac za Partizan, nakon što je Nemanja Vico "okrenuo" čuvara. NIkola Jakšić smanjuje na 6:7. Crno-beli su imali šansu za izjednačenje, ali se Radnički odbranio sa igračem više. Partizan je u životu, odbranio se u situaciji sa igračem manje, a onda zaradio igrača više u napadu.

Izjednačenje - 7:7, gol Gavrila Subotića!

Radnički je promašio napad sa još jednim igračem više. Golman Partizana Rističević je odbranio udarac Miličića, a Partizan je imao malo vremena za poslednji napad.

Odlučili su peterci.

Komentari / 0

Ostavite komentar