Европа прима 20 хиљада избјеглица

Европска комисија предложила је данас да прими 20.000 избјеглица у периоду од двије године и да их распореди по Европи, а да се Британији, Ирској и Данској да могућност да уопште не прихвате избјеглице.

Свијет 13.05.2015 | 19:25
Европа прима 20 хиљада избјеглица

"Ниједну земљу не треба оставити саму да се суочава са миграцијама", рекао је предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер након што су објављени приједлози.

Неколико сати прије објављивања приједлога британски министар унутрашњих послова Тереза Меј критиковала је приступ ЕУ, рекавши да Брисел охрабрује мигранте да долазе тиме што их не враћа назад.

Јункер је рекао да су мигранти потребни Европи као радна снага те да Европа треба да покаже солидарност.
Потпредсједник Европске комисије Франс Тимерман рекао је на конференцији за новинаре да је враћање неких миграната и даље дио политике ЕУ и да Тереза Меј може да буде сигурна да неће свим избјеглицама бити одобрен азил.

Италија и друге земље јужне Европе затражиле су помоћ ЕУ у суочавању са приливом миграната, али док Италија, Њемачка и Аустрија подржавају систем квота неке чланице ЕУ се противе.

Према систему квота који се заснива на величини државе, привредног учинка и других мјера Њемачке ће узети највећи број миграната, а за њом слиједе Француска и Италија.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

тацмо

13.05.2015 17:59

Европи расте наталитет.Сви постају вјерне слуге РОБОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

13.05.2015 19:28

Ма да они су робови у ЕУ а овде је боље. Био сам свуда и свагдје полуписмени Африканци боље зиве и висе имају него високо образовани овде. Па ако се то зове роб кад си плацен за свој посао а овде слобода а радис дзабе ја сам за робовање.

Name

БОРАЦ

14.05.2015 09:55

НАТО ТРЕБА ПЈЕШАДИЈУ КАД КРЕНЕ НА МОСКВУ

ОДГОВОРИТЕ