Evropa prima 20 hiljada izbjeglica

Evropska komisija predložila je danas da primi 20.000 izbjeglica u periodu od dvije godine i da ih rasporedi po Evropi, a da se Britaniji, Irskoj i Danskoj da mogućnost da uopšte ne prihvate izbjeglice.

Svijet 13.05.2015 | 19:25
Evropa prima 20 hiljada izbjeglica

"Nijednu zemlju ne treba ostaviti samu da se suočava sa migracijama", rekao je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker nakon što su objavljeni prijedlozi.

Nekoliko sati prije objavljivanja prijedloga britanski ministar unutrašnjih poslova Tereza Mej kritikovala je pristup EU, rekavši da Brisel ohrabruje migrante da dolaze time što ih ne vraća nazad.

Junker je rekao da su migranti potrebni Evropi kao radna snaga te da Evropa treba da pokaže solidarnost.
Potpredsjednik Evropske komisije Frans Timerman rekao je na konferenciji za novinare da je vraćanje nekih migranata i dalje dio politike EU i da Tereza Mej može da bude sigurna da neće svim izbjeglicama biti odobren azil.

Italija i druge zemlje južne Evrope zatražile su pomoć EU u suočavanju sa prilivom migranata, ali dok Italija, Njemačka i Austrija podržavaju sistem kvota neke članice EU se protive.

Prema sistemu kvota koji se zasniva na veličini države, privrednog učinka i drugih mjera NJemačke će uzeti najveći broj migranata, a za njom slijede Francuska i Italija.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

tacmo

13.05.2015 17:59

Evropi raste natalitet.Svi postaju vjerne sluge ROBOVI.

ODGOVORITE
Name

E

13.05.2015 19:28

Ma da oni su robovi u EU a ovde je bolje. Bio sam svuda i svagdje polupismeni Afrikanci bolje zive i vise imaju nego visoko obrazovani ovde. Pa ako se to zove rob kad si placen za svoj posao a ovde sloboda a radis dzabe ja sam za robovanje.

Name

BORAC

14.05.2015 09:55

NATO TREBA PJEŠADIJU KAD KRENE NA MOSKVU

ODGOVORITE