Чудан Дунгин избор Бразилаца за Куп Америке!

Кад је база неограничена: Хулк ни међу резервама Бразила, последња шанса за Андерсона, Рафињу, Каку...Дунга има баш чудан критеријум!

Фудбал 14.05.2015 | 12:00
Чудан Дунгин избор Бразилаца за Куп Америке!

Селектор је своје рекао. Одлучно. Изабрао је 23 ратника са којима ће напасти титулу шампиона Јужне Америке и показати да је успео да оживи нацију скрхкану после оних 1:7 против Немачке у полуфиналу Мундијала. Али КОМНЕБОЛ инсистира – на првобитном списку мора да буде 30 играча. Дунга је невољно одговорио, па су на списку резерва седморица играча добила какву-такву наду да ће завредити место у Селесау.

И то не било какви играчи: Ас Лација Фелипе Андерсон, прослављени Кака, голман Фјорентине Нето, дефанзивац Коринтијанса Жил, везиста Шахтјора Фред, Барселонин Рафиња Алканатара и нападач Крузеира Леандро Дамијао. Судећи по форми, за Андерсона би некао морало да се нађе места, али сви знамо и да су Бразилци посебно слаби на Каку, који је рад да игра. Проблем је међутим што се Дунги није допао његов избор да се из Сао Паула пресели у МЛС лигу и задужи опрему Орланда.

Хулк је очигледно платио цех за неуспех на Светском првенству, док је Челсијевог Оскара од репрезентација одвојила повреда.

Било како, са две џокерима у виду седморице прекобројних, списак од 30 кандидата за бразилски дрес изгледа овако:

Голмани: Жеферсон (Ботафого), Дијего Алвес (Валенсија) и Марсело Грое (Гремио), Нето (Фјорентина).

Одбрана: Давид Луиз (ПСЖ), Маркињос (ПСЖ), Тијаго Силва (ПСЖ), Миранда (Атлетико Мадрид), Фабињо (Монако), Марсело (Реал Мадрид), Филипе Луис (Челси) и Данило (Порто), Жил (Коринтијанс).

Средина терена: Луиз Густаво (Волфзбург), Елијас (Коринтијанс), Фернандињо (Манчестер Сити), Каземиро (Порто), Филипе Кутињо (Ливерпул), Вилијан (Челси) и Евертон Рибеиро (Ал Ахли), Фелипе Андерсон (Лацио), Кака (Орландо Сити), Фред (Шахтјор), Рафиња Алкантара (Барселона).

Напад: Даглас Коста (Шахтјор), Роберто Фирмино (Хофенхајм), Робињо (Сантос), Дијего Тардели (Шандонг) и Нејмар (Барселона), Леандро Дамјао (Крузеиро).

Коментари / 0

Оставите коментар