Čudan Dungin izbor Brazilaca za Kup Amerike!

Kad je baza neograničena: Hulk ni među rezervama Brazila, poslednja šansa za Andersona, Rafinju, Kaku...Dunga ima baš čudan kriterijum!

Fudbal 14.05.2015 | 12:00
Čudan Dungin izbor Brazilaca za Kup Amerike!

Selektor je svoje rekao. Odlučno. Izabrao je 23 ratnika sa kojima će napasti titulu šampiona Južne Amerike i pokazati da je uspeo da oživi naciju skrhkanu posle onih 1:7 protiv Nemačke u polufinalu Mundijala. Ali KOMNEBOL insistira – na prvobitnom spisku mora da bude 30 igrača. Dunga je nevoljno odgovorio, pa su na spisku rezerva sedmorica igrača dobila kakvu-takvu nadu da će zavrediti mesto u Selesau.

I to ne bilo kakvi igrači: As Lacija Felipe Anderson, proslavljeni Kaka, golman Fjorentine Neto, defanzivac Korintijansa Žil, vezista Šahtjora Fred, Barselonin Rafinja Alkanatara i napadač Kruzeira Leandro Damijao. Sudeći po formi, za Andersona bi nekao moralo da se nađe mesta, ali svi znamo i da su Brazilci posebno slabi na Kaku, koji je rad da igra. Problem je međutim što se Dungi nije dopao njegov izbor da se iz Sao Paula preseli u MLS ligu i zaduži opremu Orlanda.

Hulk je očigledno platio ceh za neuspeh na Svetskom prvenstvu, dok je Čelsijevog Oskara od reprezentacija odvojila povreda.

Bilo kako, sa dve džokerima u vidu sedmorice prekobrojnih, spisak od 30 kandidata za brazilski dres izgleda ovako:

Golmani: Žeferson (Botafogo), Dijego Alves (Valensija) i Marselo Groe (Gremio), Neto (Fjorentina).

Odbrana: David Luiz (PSŽ), Markinjos (PSŽ), Tijago Silva (PSŽ), Miranda (Atletiko Madrid), Fabinjo (Monako), Marselo (Real Madrid), Filipe Luis (Čelsi) i Danilo (Porto), Žil (Korintijans).

Sredina terena: Luiz Gustavo (Volfzburg), Elijas (Korintijans), Fernandinjo (Mančester Siti), Kazemiro (Porto), Filipe Kutinjo (Liverpul), Vilijan (Čelsi) i Everton Ribeiro (Al Ahli), Felipe Anderson (Lacio), Kaka (Orlando Siti), Fred (Šahtjor), Rafinja Alkantara (Barselona).

Napad: Daglas Kosta (Šahtjor), Roberto Firmino (Hofenhajm), Robinjo (Santos), Dijego Tardeli (Šandong) i Nejmar (Barselona), Leandro Damjao (Kruzeiro).

Komentari / 0

Ostavite komentar