Неутрална позиција Србије према Русији

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је данас у разговору са предсједником Савјета Руске Федерације Валентином Матвијенко да ће Србија задржати своју неутралну позицију и неће уводити санкције Русији.

Србија 13.05.2015 | 13:13
Неутрална позиција Србије према Русији

"Остајемо при становишту да Русија и Европска унија своја неслагања треба да реше разговорима и спремни смо да, председавањем Србије ОЕБС-у, дамо пуни допринос како би се што пре дошло до потпуног решења кризе у Украјини", рекао је Николић.

Он је позвао руске компаније да улажу у пољопривредну производњу у Србији, истакавши да пољопривредници умију квалитетно да произведу, али им недостаје капитал, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

Николић је изразио жаљење због одустајања од реализације пројекта гасовода "Јужни ток", рекавши да је то ненадокнадив губитак за Србију.

Матвијенкова је изразила задовољство развојем пријатељских односа Србије и Руске Федерације, што је, како је истакла, у доброј мјери и одраз великог пријатељства између Николића и предсједника Русије Владимира Путина.

Она је информисала Николића о успостављању блиских веза између парламената Србије и Руске Федерације и споразумима који су потписани.

Матвијенкова је подржала принципијелан став Србије да се криза у Украјини рјешава искључиво мирним путем.

Она је истакла да многе руске компаније проналазе пословни интерес да улажу у Србију и изразила увјерење да ће се тај тренд наставити и у будућности.

Николић и Матвијенкова разговарали су и о учешћу Руске Федерације у изградњи Храма Светог Саве у Београду, наводи се у саопштењу.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

баја јуниор

13.05.2015 11:18

Какав неутралан однос, подршка мајки Русији ништа Европа, а јужни ток ће бити и то због оваквих ставова прескаче Србију и иде директно у Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ